Τετάρτη 26 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΑΙΔΕΙΑ
11ο ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΔΙΗΜΕΡΟ ΤΗΣ ΚΝΕ
«Να διώξουμε το ΝΑΤΟ από τα Βαλκάνια»

Στις 6 και 7 Ιούλη πραγματοποιείται για 11η συνεχή χρονιά το αντιιμπεριαλιστικό διήμερο της ΚΝΕ και φέτος βάζει στο στόχο του το ΝΑΤΟικό στρατηγείο του Τυρνάβου, ενώ την πρώτη μέρα χιλιάδες μέλη και φίλοι της ΚΝΕ από όλη τη χώρα θα κατασκηνώσουν στην παραλία του Στομίου, στη Λάρισα. Οι οργανώσεις της ΚΝΕ έχουν ήδη ξεκινήσει να προετοιμάζονται για την παρουσία τους στο διήμερο, μαζεύουν συμμετοχές και καλούν τους νέους να ενώσουν μαζικά τη φωνή τους για «να φύγει το στρατηγείο του θανάτου», να φύγει το ΝΑΤΟ από τα Βαλκάνια.

Ο θεσμός του αντιιμπεριαλιστικού διημέρου της ΚΝΕ ξεκίνησε το 1991 στις Πρέσπες κι από τότε «όργωσε» όλη την Ελλάδα. Σήμερα, ο ιμπεριαλισμός οξύνει την επίθεσή του ενάντια στους λαούς. Από το Αφγανιστάν και την Παλαιστίνη, η «λίστα» των λαών που οι Αμερικανοί και το ΝΑΤΟ εντάσσουν στον «άξονα του κακού» διευρύνεται ενάντια σ' όσους αγωνίζονται για τα δικαιώματά τους. Η χώρα μας συμμετέχει απροκάλυπτα στις δολοφονικές «επεμβάσεις», την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με την ευλογία της ΝΔ και των παρατρεχάμενών της αλλάζει το αμυντικό δόγμα της χώρας και στρέφει το βλέμμα στον «εσωτερικό εχθρό».

Για όλους αυτούς τους λόγους η ΚΝΕ καλεί τους νέους και τις νέες να συναντηθούν στις 6 Ιούλη στο Στόμιο, σ' ένα διαφορετικό «στρατόπεδο», κόκκινο, νεανικό και χαρούμενο. Τους καλεί στις 7 Ιούλη σε μια ορμητική διαδήλωση στο ΝΑΤΟικό στρατηγείο του Τυρνάβου για να φύγει το ΝΑΤΟ από τα Βαλκάνια, για να απαιτήσουν πραγματική ειρήνη κι όχι καταδυνάστευση των λαών από τον ιμπεριαλισμό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ