Παρασκευή 28 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΝΕΟΛΑΙΑ
71η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΔΟΕ
Δεν πέρασαν οι καταστατικές αλλαγές

Με την πανηγυρική συνεδρίαση και τη συζήτηση θεμάτων ημερήσιας διάταξης συνεχίζονται σήμερα οι εργασίες της 71ης γενικής συνέλευσης της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας. Χτες, ολοκληρώθηκε το οργανωτικό - καταστατικό συνέδριο, με φανερή για μια ακόμα φορά τη σύμπνοια των παρατάξεων ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ σε επίπεδο θέσεων. Ανάμεσα σε άλλα, στις καταστατικές αλλαγές που προτείνονταν, ήταν η συγκρότηση Γενικού Συμβουλίου στην Ομοσπονδία και Περιφερειακών Συμβουλίων με τη συμμετοχή εκπαιδευτικών απαλλαγμένων από τα διδακτικά τους καθήκοντα, τα οποία ούτε λίγο ούτε πολύ στόχο θα είχαν τον έλεγχο του συνδικαλιστικού κινήματος των εκπαιδευτικών.

Απαντώντας σε αυτή την πρόταση η ΕΣΑΚ ΔΕΕ ανέλυσε την ανάγκη για μια άλλη πορεία στο συνδικαλιστικό κίνημα, τονίζοντας ότι αυτό δεν έχει ανάγκη νέα όργανα στη δομή του αλλά αυτό που απαιτείται είναι η δραστηριοποίηση και το ζωντάνεμα των πρωτοβάθμιων σωματείων, ο συντονισμός «από τα κάτω» και η συμπόρευση με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα όπως αυτό εκφράζεται σήμερα μέσα από τις γραμμές του ΠΑΜΕ.

Οι εργασίες της Γενικής Συνέλευσης, με το χρόνο για τη συζήτηση των μεγάλων θεμάτων που αφορούν την εκπαίδευση και τους εργαζόμενους καθώς και το πρόγραμμα δράσης να έχει ήδη συρρικνωθεί, ολοκληρώνονται αύριο Σάββατο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ