Σάββατο 29 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ελληνικές ταινίες στο εξωτερικό

«Οι ακροβάτες του κήπου» του Χρήστου Δήμα
«Οι ακροβάτες του κήπου» του Χρήστου Δήμα
Η βραβευμένη ταινία του Χρήστου Δήμα «Οι ακροβάτες του κήπου» επιλέχτηκε από τους κριτικούς του περιοδικού VARIETY και θα προβληθεί στην Εβδομάδα Κριτικής «Η Ευρώπη τώρα», στι πλαίσιο του Φεστιβάλ του Κάρλοβι Βάρι, (4-13 Ιουλίου). Στην Εβδομάδα Κριτικής έχουν συνολικά επιλεγεί και θα προβληθούν δέκα ταινίες νέων σκηνοθετών από όλη την Ευρώπη. Να υπενθυμίσουμε ότι η ταινία του Χρήστου Δήμα παρουσιάστηκε πέρσι στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, όπου και απέσπασε το βραβείο β` γυναικείου ρόλου (Θέμις Μπαζάκα). Η ταινία θα βγει στις αίθουσες το επόμενο φθινόπωρο. Η ταινία αφηγείται το τελευταίο καλοκαίρι της παιδικής ηλικίας μιας ομάδας εντεκάχρονων αγοριών.

Δύο ακόμη ελληνικές ταινίες παραγωγής του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, η ταινία του Βαγγέλη Σερντάρη «Ο Εβδομος ήλιος του έρωτα» και «Το Τάμα» του Ανδρέα Πάντζη συμμετείχαν φέτος στο διαγωνιστικό τμήμα του Διεθνούς Φεστιβάλ της Μόσχας, που διεξάγεται από τις 21 έως τις 30 Ιουνίου. Να υπενθυμίσουμε ότι στο Φεστιβάλ της Μόσχας ο ελληνικός κινηματογράφος έχει κάθε χρόνο μία πολύ καλή παρουσία.

Η «Αλεξάνδρεια» της Μαρίας Ηλιού, έχοντας κάνει έως τώρα μία ενδιαφέρουσα πορεία στα Φεστιβάλ του εξωτερικού (Βραβείο καλύτερης ταινίας στο Φεστιβάλ του Χιούστον, τρίτης καλύτερης ταινίας στο Φεστιβάλ του Wurzurg της Γερμανίας, καλύτερης γυναικείας ερμηνείας στο Φεστιβάλ Las Palmas de Gran Canaria της Ισπανίας κ.α.), βρήκε διανομή και θα προβληθεί σε κινηματογραφικές αίθουσες της Ιταλίας και της Γαλλίας. Η ταινία έχει επίσης προσκληθεί στο 19ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Avignon της Γαλλίας, όπου συμμετείχε στο επίσημο διαγωνιστικό τμήμα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ