Τρίτη 9 Ιούλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΓΡΙ - ΓΡΙ ΒΟΛΟΥ
Ξεκίνησαν κινητοποιήσεις

Σε αποκλεισμό της ιχθυαγοράς προχώρησαν χτες τα ξημερώματα οι ιδιοκτήτες αλιευτικών γρι - γρι στο Βόλο, καταγγέλλοντας την αυθαίρετη απόφαση της διοίκησης του Οργανισμού Λιμένος για μεταφορά της ιχθυόσκαλας σε χώρο όπου δεν υπάρχει καμία υποδομή και η προσέγγισή των καϊκιών είναι σχεδόν αδύνατη. Επιπλέον, οι αλιείς μοίραζαν δωρεάν ψάρια στους κατοίκους του Βόλου, ζητώντας τη συμπαράστασή τους, καθώς οι ίδιοι, αλλά και οι εργαζόμενοι που απασχολούν, αποτελούν ένα από τα σημαντικότερα «κομμάτια» της οικονομίας του Βόλου και τώρα κινδυνεύουν να πεταχτούν στο δρόμο της ανεργίας. Και, επιπλέον, προσφέρουν φτηνό, φρέσκο και υγιεινό ψάρι.

Η μεταφορά της ιχθυόσκαλας έγινε πριν από λίγες βδομάδες - την ανέλαβε «εργολαβικά» ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Βόλου Δ. Γεωργιάδης - χωρίς ούτε καν καμία προειδοποίηση, στην περιοχή «μπουμπουλήθρα», που είναι υδροβιότοπος και επιπλέον τα νερά είναι ιδιαίτερα ρηχά, ενώ δεν υπάρχει χώρος για την απολύμανση των τελάρων. Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τη σχετική μελέτη που έχει γίνει για το χώρο της ιχθυόσκαλας, προβλέπονται 800 εκατομμύρια δραχμές για την αναγκαία υποδομή. Ομως, τα αρμόδια υπουργεία Γεωργίας και Εμπορικής Ναυτιλίας, στα πλαίσια της πολιτικής που εφαρμόζεται με στόχο τον αφανισμό των μικρομεσαίων ψαράδων, «αγρόν ηγόραζαν».

Πάντως, οι ιδιοκτήτες γρι - γρι είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε απεργιακές κινητοποιήσεις τις επόμενες μέρες και δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους μέχρι την τελική δικαίωση.

Χτες στο χώρο της κινητοποίησης των αλιέων βρέθηκε ο Ν. Γκατζής, υποψήφιος δήμαρχος Βόλου με τη «Δημοτική Αγωνιστική Συμπαράταξη» και βουλευτής Μαγνησίας του ΚΚΕ, ο οποίος εξέφρασε τη συμπαράστασή του στο δίκαιο αγώνα τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ