Τρίτη 9 Ιούλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Συνεχίζεται ο εμπαιγμός με τις αποζημιώσεις

Ο υπουργός Γεωργίας αρνήθηκε και χτες την ικανοποίηση του δίκαιου αιτήματος για πραγματικές αποζημιώσεις στους αγρότες Τυρνάβου που πληγήκανε από τη χειμωνιάτικη κακοκαιρία

Την άρνηση του υπουργού Γεωργίας για δίκαιες αποζημιώσεις μέσω των ΠΣΕΑ στους κατεστραμμένους από τη χειμωνιάτικη κακοκαιρία αγρότες της περιοχής του Τυρνάβου, εισέπραξε χτες η Συντονιστική Επιτροπή Αντιμετώπισης Ζημιών Παγετού Επαρχίας Τυρνάβου. Οσο για το θέμα έγκαιρες αποζημιώσεις, ο υπουργός επικαλέστηκε τις διαδικασίες της ΕΕ, λέγοντας πως γίνεται ό,τι δυνατόν για να αρχίσει η καταβολή τους σύντομα.

Ομως έφτασε Ιούλης και οι παγόπληκτοι αγρότες του Τυρνάβου, όπως και των υπολοίπων περιοχών της χώρας, έχουν «εισπράξει» μέχρι τώρα, μόνο κυβερνητικές υποσχέσεις κοροϊδίας. Γιατί, για να εισπράξουν αποζημιώσεις ΠΣΕΑ θα περάσουν από αρκετοί έως πολλοί μήνες ακόμα. Και τι αποζημιώσεις θα είναι αυτές... Θα καλύπτουν μετά βίας από το 20% μέχρι το 40% των ζημιών. Στο μεταξύ, οι πληγέντες αγρότες, όπως για παράδειγμα στην επαρχία του Τυρνάβου οι αμπελουργοί, βρίσκονται σε απόγνωση και χωρίς κανένα εισόδημα για φέτος και για τα επόμενα χρόνια.

Αλλά όταν χτες οι εκπρόσωποι της Συντονιστικής Επιτροπής Αντιμετώπισης Ζημιών Παγετού Επαρχίας Τυρνάβου, έθεσαν θέμα για άμεσες και πλήρεις αποζημιώσεις, προκειμένου οι πληγέντες αγρότες να μπορέσουν να επιβιώσουν και να συνεχίσουν τις καλλιέργειές τους, ο υπουργός άρχισε να απειλεί με αποχώρηση από την αίθουσα της σύσκεψης. Κι όπως ειπώθηκε στη συνέχεια δε δέχτηκε ούτε καν να ακούσει τις παρατηρήσεις, γιατί η επαρχία Τυρνάβου που αποδεδειγμένα έχει υποστεί από τον παγετό πολύ μεγάλες καταστροφές, δεν μπήκε σε ειδικό καθεστώς, αναφορικά με τις αποζημιώσεις.

Οπως δηλώθηκε χτες μετά τη σύσκεψη, από εκπροσώπους της Συντονιστικής Επιτροπής, για τους αγρότες του Τυρνάβου δε μένει άλλος δρόμος, παρά μόνο η συνέχιση του αγώνα. Ετσι, μέσα στις επόμενες μέρες αναμένεται να ξαναβγούν τα τρακτέρ στους δρόμους και να παραταχτούν έξω από το Νατοϊκό στρατηγείο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ