Τετάρτη 10 Ιούλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΕΚ
Σεντένο ο... ένατος

Τελικά πλάκα στην πλάκα η ΑΕΚ αναδεικνύεται σε «πρωταθλήτρια» των μεταγραφών και μάλιστα δύσκολα, όπως δείχνουν τα πράγματα, θα χάσει τον τίτλο. Παρά την (όχι εντελώς αβάσιμη πάντως) φημολογία περί οικονομικών προβλημάτων οι «κιτρινόμαυροι» ενισχύονται σημαντικά. Τελευταία (χρονικά) πράξη η απόκτηση του διεθνούς χαφ της Κόστα Ρίκα, Βάλτερ Σεντένο.

Κατά την προσφιλή του τακτική ο Μ. Ψωμιάδης αιφνιδίασε για μια ακόμα φορά. Με πλήρη μυστικότητα έφερε στην Αθήνα χτες τον 28χρονο ποδοσφαιριστή, λίγο αργότερα (μεσημέρι) η ΠΑΕ με μια λιτή ανακοίνωσή της επισημοποίησε την απόκτησή του και τ' απόγευμα παρουσιάστηκε ο παίχτης στους δημοσιογράφους. Ο «ισχυρός ανήρ» της Ενωσης εκτός των κλασικών καλωσορισμάτων, ευχαριστιών και των δηλώσεων πεποίθησης για τη βοήθεια του, έκανε και το εξής αμίμητο. Ευχαρίστησε το μάνατζερ του παίχτη «ο οποίος για άλλη μία φορά έδειξε την αγάπη του προς την ΑΕΚ»!!

Από την πλευρά του ο Σεντένο, που σήμερα αναχωρεί για την Αυστρία, ήταν αρκετά λιτός: «Είμαι πολύ ευγνώμων για την ευκαιρία που μου δίνεται να έρθω στην Ελλάδα και σε μία τόσο δυνατή ομάδα, όπως η ΑΕΚ». Ευχαρίστησε διάφορους παράγοντες και πρόσθεσε: «Θα εργαστώ πολύ σκληρά, ώστε να βοηθήσω την ΑΕΚ να πραγματοποιήσει τους στόχους της στο Τσάμπιονς Λιγκ και στο ελληνικό πρωτάθλημα. Δε μίλησα με τον Μαουρίτσιο Ράιτ, όμως διάβασα στις εφημερίδες πως είναι πολύ χαρούμενος που βρίσκεται στην ΑΕΚ. Είμαι χαρούμενος που θ' αγωνιστούμε μαζί κι είναι για μένα πρόκληση να παίξω στο Τσάμπιονς Λιγκ». Ο Ψωμιάδης μάλιστα δεν απέκλεισε και άλλη μεταγραφή: «Ξένους δεν πρόκειται να αποκτήσουμε άλλους, καθώς δεν υπάρχουν κενές θέσεις. Αν ο Μπάγεβιτς διαπιστώσει κάποιο κενό στην ομάδα, τότε θα προχωρήσουμε στην ενίσχυση, με απόκτηση Ελληνα ή Κοινοτικού, χωρίς να λογαριάζουμε το οικονομικό κόστος».

Κατά τ' άλλα ο... άνευ χαρτοφυλακίου «πρωθυπουργός» της ΑΕΚ υποστήριξε πως έλυσε άλλο ένα σημαντικό πρόβλημα. Του Φερούζεμ που «γύρισε (χθες) το μεσημέρι από την Αυστρία αφού δεν υπολογίζεται». Πώς; Συμφώνησε με τους μάνατζερ να λυθεί το συμβόλαιο του παίχτη κοινή συναινέσει. Οσο για το χρέος προς την Παλμέιρας θα το πληρώσουν αυτοί, αφού είναι δικό τους λάθος. Αν τελικά όλα συμβούν έτσι, τότε η Ενωση γλιτώνει τις περιπέτειες (αποβολή από τις διοργανώσεις) με τη ΦΙΦΑ. Ακόμα, για το σίριαλ Νάβας, τόνισε: «Ανήκει στην ΑΕΚ αλλά δεν πρόκειται να παίξει, καθώς έχουμε προβεί σε διακοπή του συμβολαίου του. Βρισκόμαστε σε συζητήσεις με την Μπόκα Τζούνιορς. Αν δε βρούμε ομάδα για να τον παραχωρήσουμε θα μείνει στο... ψυγείο».

  • Στην Αθήνα είναι άλλοι δύο Κοσταρικανοί ποδοσφαιριστές. Ο Χοσέ Λουίς Λόπεζ και ο Ροντρίγκο Κοντρέρο, οι οποίοι είναι διεθνείς με την ολυμπιακή ομάδα της Κόστα Ρίκα. Αν τελικά αποκτηθούν θα δοθούν δανεικοί σε άλλες ομάδες.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ