Σάββατο 13 Ιούλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΝΕΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ
Σε αντίθετο ρεύμα

Εχοντας καθυστερήσει για το δικαστήριο, ο εύπορος δικηγόρος Γκάβιν Μπάνεκ (Μπεν Αφλεκ) κινείται με ελιγμούς, προσπαθώντας να ξεφύγει από την κυκλοφορική συμφόρηση. Σε μια άλλη λουρίδα οδηγεί ο Ντόιλ Γκίπσον (Σάμιουελ Τζάκσον), ένας πατέρας του οποίου το δικαίωμα να δει τα παιδιά του εναπόκειται στην απόφαση ενός δικαστή με γεμάτη ατζέντα και δίχως χρόνο για χάσιμο. Φαινομενικά πρόκειται για δυο διαφορετικούς ανθρώπους. Ο ένας προσπαθεί να φτάσει την καριέρα του στην κορυφή, ενώ ο άλλος αγωνίζεται απεγνωσμένα να ξεφύγει από τον πάτο.

Ομως αυτή την ημέρα, στη συγκεκριμένη ώρα, μια μικρή σύγκρουση σ' έναν από τους κύριους αυτοκινητόδρομους της Νέας Υόρκης, θα μετατρέψει τους δυο άγνωστους σε ορκισμένους εχθρούς. Τα μέσα που χρησιμοποιούν για να καταστρέψει ό ένας τον άλλον μπορεί να διαφέρουν, ο στόχος όμως είναι κοινός, να ανακτήσουν κάτι που έχασαν.

Ο Ρότζερ Μίσελ προσπαθεί να φτιάξει μια σκοτεινή, απειλητική ιστορία. Ενώ σεναριακά αυτό φαίνεται να μπορεί να γίνει, σκηνοθετικά μάλλον αδυνατεί. Βασίζεται πάνω σε συνταγές που θα έχουν σίγουρο αποτέλεσμα. Ετσι το «σε αντίθετο ρεύμα» είναι μια περιπέτεια όπως αρκετές άλλες.

Αν σας αρέσει το μυστήριο μπορείτε να τη δείτε ευχάριστα, αφού διαθέτει και αρκετά καλές ερμηνείες, αλλά πολλές σκηνές θα σας φέρουν στο νου άλλες ταινίες...

Αμερικάνικη περιπέτεια παραγωγής 2002. Σκηνοθεσία: Ρότζερ Μισέλ. Με τους: Μπεν Αφλεκ, Σάμιουελ Τζάκσον, Τόνι Κολέτ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ