Τρίτη 16 Ιούλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΥΠΟΘΕΣΗ «17 ΝΟΕΜΒΡΗ»
Νέες ανακοινώσεις μετά τις ανεπίσημες διαρροές

Στη δημοσιότητα η φωτογραφία του Δημήτρη Κουφοντίνα, που θεωρείται στέλεχος της «17Ν», ενώ συγγενής του δήλωσε ότι «δούλευε για την ΚΥΠ»

Η φωτογραφία του καταζητούμενου Δ. Κουφοντίνα

Eurokinissi

Η φωτογραφία του καταζητούμενου Δ. Κουφοντίνα
Τρεις μέρες μετά τη διαρροή από τις αρχές του ονόματος του Δημήτρη Κουφοντίνα, χτες δόθηκε και επίσημα από την ΕΛ.ΑΣ. το όνομά του. Οι φωτογραφίες του καρφωμένες σε πίνακα ανακοινώσεων, επιδείχτηκαν από τον εκπρόσωπο Τύπου του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ., με την επισήμανση ότι αναζητείται με σκοπό τη σύλληψη και με το... αίτημα προς τους πολίτες για παροχή πληροφοριών. Οι αρχές τον θεωρούν, επίσημα πλέον, ενοικιαστή του διαμερίσματος της οδού Δαμαρεως 73.

Η τακτική αυτή εφαρμόστηκε παλιότερα και στην περίπτωση του καταζητούμενου Κώστα Πάσσαρη και είχε οδηγήσει στον εντοπισμό όσων ατόμων του έμοιαζαν. Τότε το... κυνήγι είχε και πολλά ευτράπελα, αφού πολλοί έσπευδαν να πληροφορήσουν τις αρχές ότι είχαν δει τον καταζητούμενο κακοποιό, με αποτέλεσμα να υποστούν τον αστυνομικό έλεγχο ανυποψίαστοι πολίτες.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρει ότι «η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας αναζητεί με σκοπό τη σύλληψη τον Δημήτριο Κουφοντίνα, του Κωνσταντίνου και της Βάϊας, γεννηθέντα την 19-3-1958 στην Τερπνή Βισαλτίας Σερρών, τέως κάτοικο Βαρνάβα Αττικής και τώρα αγνώστου διαμονής, επειδή από την προανακριτική έρευνα προκύπτει ότι συνδέεται άμεσα με το επί της οδού Δαμάρεως 73 Παγκράτι κρησφύγετο της "17Ν". Ο Δημήτρης Κουφοντίνας, ο οποίος μέχρι πρότινος συζούσε με την πρώην σύζυγο του Σάββα Ξηρού, Αγγελική Σωτηροπούλου, εμφανιζόταν με τα ψευδώνυμα Δημήτρης Λαμπρόπουλος, Δημήτρης Σωτηρόπουλος, ενδεχομένως δε και με άλλα. Καλούμε τους πολίτες να δώσουν οποιαδήποτε πληροφορία γνωρίζουν για το συγκεκριμένο άτομο, στα τηλέφωνα 170 και 1964 ή στην πλησιέστερη αστυνομική αρχή».

Ο εντοπισμός του Δ. Κουφοντίνα αποτελούσε και το κύριο αντικείμενο της ανάκρισης που υπέστη η Α. Σωτηροπούλου, η γυναίκα που τα τελευταία χρόνια ζούσε μαζί του. Η ίδια ισχυρίζεται ότι δε γνωρίζει πού βρίσκεται. Αίσθηση έχει προκαλέσει δήλωση του θείου του Δ. Κουφοντίνα, Θεοχάρη Παπίκα, ότι πριν μερικά χρόνια «ακούσαμε ότι εργαζόταν στην ΚΥΠ ή κάποια κρατική υπηρεσία».

Για το θέμα αυτό ο υπουργός Τύπου Χ. Πρωτόπαππας, ερωτώμενος από δημοσιογράφο, απάντησε ότι «δεν μπορώ να παρακολουθήσω αυτά τα σενάρια. Αρνούμαι να τα σχολιάσω. Εάν μπούμε κι εδώ στην παραφιλολογία των ημερών, φοβάμαι ότι θα οδηγηθούμε σε επικίνδυνες ατραπούς». Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ζήτησε «να μείνουμε στην επίσημη και σωστή ενημέρωση και να μην αφήνουμε τη φαντασία μας να καλπάζει». Παρέλειψε, όμως, να πει ότι οι πληροφορίες που διαρρέονται από πηγές που δεν έχουν να κάνουν με τις δικαστικές ή αστυνομικές αρχές, δίνουν «τροφή» στη σεναριολογία, η οποία πολλές φορές επιβεβαιώνεται εκ των υστέρων από ανακοινώσεις της ΕΛ.ΑΣ. Οπως στην περίπτωση του Δ. Κουφοντίνα, το όνομα του οποίου είχε διαρρεύσει πριν τρεις μέρες σε συγκεκριμένα έντυπα, όπως και η σύνδεσή του με το δεύτερο κρησφύγετο της «17Ν». Τελικά χτες οι αρχές επιβεβαίωσαν τις διαρροές. Οι φωτογραφίες του, μάλιστα, είχαν παρουσιαστεί από ορισμένους τηλεοπτικούς σταθμούς. Ολα αυτά καλύπτονται πίσω από τον μανδύα της... δημοσιογραφικής έρευνας.

O Δ. Κουφοντίνας έφυγε από το χωριό του σε ηλικία 14 χρόνων και τελείωσε το Ε' Γυμνάσιο Εξαρχείων. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ήταν σε λίστα υπόπτων από το 1985. Τότε απασχόλησε για πρώτη φορά την αντιτρομοκρατική υπηρεσία, όταν ύστερα από βομβιστική επίθεση σε τράπεζα στους Αμπελόκηπους, για την οποία κανείς δεν ανέλαβε την ευθύνη, εθεάθη ένα παλιό «Φολκσβάγκεν» που ανήκε στην οικογένεια Κουφοντίνα να φεύγει γρήγορα από το σημείο του συμβάντος. Επίσης χτες ήρθε στη δημοσιότητα η πληροφορία ότι ο Δ. Κουφοντίνας είναι καταχωρημένος στους εκλογικούς καταλόγους με το όνομα Δημήτριος Ντίνας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ