Πέμπτη 18 Ιούλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Μουσικο-θεατρικές περιπλανήσεις

«Απ' την Τήλο ως τη Θράκη» θα μας ταξιδέψει ο Παντελής Θαλασσινός (φωτό), παρουσιάζοντας, στις 20 Ιουλίου, στο Μώλο Λαμίας, δικά του τραγούδια, αλλά και αγαπημένα κομμάτια των: Μ. Θεοδωράκη, Μ. Χατζιδάκι, Μ. Λοΐζου, Δ. Σαββόπουλου κ.ά.

Στις 20 Ιουλίου (9.30μμ) στο Δημοτικό Στάδιο Αργους η Μελίνα Τανάγρη θα δώσει συναυλία για την ενίσχυση του Συλλόγου Νεφροπαθών Αργολίδας.

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Πάτρας, το ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας παρουσιάζει (Αρχαίο Ωδείο, σήμερα) τον «Ορέστη» του Ευριπίδη σε μετάφραση Κ. Χ. Μύρη, σκηνοθεσία Σταύρου Τσακίρη, μουσική Νίκου Κυπουργού και σκηνικά - κοστούμια Γιάννη Μετζικώφ. Στο ρόλο του Ορέστη ο Γιάννης Βούρος και στο ρόλο της Ηλέκτρας η Αγλαΐα Παππά.

Στο πλαίσιο του «3ου Φεστιβάλ Τρίπολης» θα δοθούν οι παρακάτω παραστάσεις: «Ο γάμος διεκόπη» των Ε. Σκριμπ και Μ. Μελεσβίλ από τους «Χρυσοθήρες», σε σκηνοθεσία: Μαρίας - Λουίζας Παπαδοπούλου (Θέατρο Αλσους, σήμερα). «Τα τρένα κοιμούνται τη νύχτα» της Μ. Κάλμπαρη από την Ομάδα «Θέαμα», σε σκηνοθεσία Ευφροσύνης Λύτρα (Σιδηροδρομικός Σταθμός, 19, 20/7). «Ιστορία ενός αιχμαλώτου» του Στρατή Δούκα από την Ομάδα «Αρρητον», σε σκηνοθεσία Ελένης Φίλιππα (Θέατρο Αλσους, 21/7).

Στις 30 Ιουλίου στο Αίγιο, στις 9/8 στην Κω και στις 10/8 στην Τήλο θα μας κρατήσει συντροφιά ο Μίλτος Πασχαλίδης με ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει δικά του τραγούδια, αλλά και άλλα αγαπημένα.

Ο Θηβαίος ερμηνεύει Μικρούτσικο, ο Μικρούτσικος διευθύνει και παίζει Θηβαίο στις συναυλίες που θα δοθούν: 20/7: Δίον, 27/7: Αρδας, 6/8: Ρόδος, 7/8: Ηράκλειο, 8/8: Χανιά. Μαζί τους η Αλίς Φουρουτζιάν.

Η Αλκηστις Πρωτοψάλτη μας ταξιδεύει στα μονοπάτια της μουσικής μέσα από τις συναυλίες που δίνει το φετινό καλοκαίρι. Στις 20/7 φιλοξενείται στο Αντίρριο, στις 22/7 στη Μυτιλήνη, στις 27/7 στη Μήλο, στις 10 Αυγούστου στο Ξυλόκαστρο. Συμμετέχει ο Κώστας Γανωτής και η ομάδα κρουστών «Ηχόδραση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ