Πέμπτη 18 Ιούλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Ετοιμάζουν «λουκέτο» στη ΣΟΦΤΕΞ Δράμας

Η κυβέρνηση αποδέχεται τις αξιώσεις του ιδιοκτήτη και ετοιμάζεται για ενισχύσεις - κοροϊδία στους εργαζόμενους

Το ζήτημα της ΣΟΦΤΕΞ και οι αξιώσεις του μεγαλοϊδιοκτήτη της να βάλει οριστικά λουκέτο στο εργοστάσιο της Δράμας ήταν - σύμφωνα με τις υπάρχουσες ενδείξεις και τις πληροφορίες - το κύριο θέμα της χτεσινής ευρείας σύσκεψης υπουργών και κυβερνητικών παραγόντων που έγινε στο υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών. Αν και επίσημη πληροφόρηση δεν υπήρξε, ωστόσο από τα μισόλογα των παρευρισκόμενων προκύπτει ότι η κυβέρνηση έχει αποδεχτεί τις μεθοδεύσεις του ιδιώτη μεγαλοϊδιοκτήτη και επιχειρεί με ημίμετρα να κατευνάσει τις κινητοποιήσεις και τις αντιδράσεις των εργαζόμενων.

Στο πλαίσιο αυτό εξετάστηκαν χτες οι δυνατότητες για κάποια ψίχουλα που θα μοιραστούν στους εργαζόμενους, κάτι που η κυβέρνηση επιχείρησε να κρύψει στη συνέχεια,προκειμένου να μη φανεί ότι αποδέχεται τη στάση των ιδιοκτητών, που η ίδια επέλεξε, να βάλουν οριστικά λουκέτο στο εργοστάσιο στη Δράμα. Σύμφωνα με όσα «διέρρεαν» οι παριστάμενοι,εξετάστηκε και η γενικότερη οικονομική κατάσταση που επικρατεί σήμερα στη Δράμα με το κλείσιμο εργοστασίων και τη φυγή τους σε γειτονικές βαλκανικές χώρες.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι υπουργοί Οικονομίας και Οικονομικών Ν. Χριστοδουλάκης, Ανάπτυξης Α. Τζοχατζόπουλος, Εργασίας Δ. Ρέππας, επίσης ο γραμματέας του Υουργικού Συμβουλίου Σ. Κοσμίδης, αρκετοί υφυπουργοί, καθώς και οι διοικητές του ΙΚΑ και του ΟΑΕΔ, που απ' ό,τι φαίνεται θα παίξει ρόλο στην «ενίσχυση» - κοροϊδία των εργαζόμενων στη ΣΟΦΤΕΞ.

Στην ίδια σύσκεψη εξετάστηκαν και η πορεία της περαιτέρω εκχώρησης δημόσιας περιουσίας στο ιδιωτικό κεφάλαιο, με τον υπουργό Ανάπτυξης να δηλώνει ότι η παραχώρηση νέου ποσοστού της ΔΕΗ θα γίνει με αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.

Ενα ακόμη ζήτημα που απασχόλησε χτες την κυβέρνηση είναι το μοίρασμα της πίτας για τη λεγόμενη ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, που θα αναλάβουν να διαχειρίζονται - με το αζημίωτο - οι τραπεζίτες. Οι σχετικές κοινές υπουργικές αποφάσεις θα δημοσιοποιηθούν τις επόμενες μέρες και θα ικανοποιούν τις αξιώσεις των τραπεζιτών να παίρνουν πολύ μεγάλα ποσοστά προμηθειών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ