Παρασκευή 19 Ιούλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ ΙΚΑ
Δίμηνο με 24ωρες απεργίες

Θα απεργήσουν συνολικά 13 μέρες από σήμερα μέχρι και το Σεπτέμβρη

Με νέες απεργιακές κινητοποιήσεις που θα κρατήσουν δυο μήνες απαντούν οι γιατροί του ΙΚΑ στην αδιαλλαξία της κυβέρνησης και της διοίκησης του Ιδρύματος, που τους εμπαίζει εδώ και δυο χρόνια τόσο για τους συμβασιούχους, όσο και για οικονομικά τους αιτήματα.

Την απόφαση για τις κινητοποιήσεις πήρε χτες η Ολομέλεια της Διοίκησης της Ομοσπονδίας των Γιατρών του ΙΚΑ (ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ) στην προγραμματισμένη συνεδρίασή της, καθώς δεν ικανοποιήθηκε ούτε ένα αίτημα, παρά και τις έγγραφες διαβεβαιώσεις της διοίκησης στον Οργανισμό Μεσολάβησης Διαιτησίας, πριν αρχίσει ο τελευταίος κύκλος των κινητοποιήσεων. Σήμερα είναι η τελευταία 24ωρη απεργία στα πλαίσια των κινητοποιήσεων του Ιούλη.

Η ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ με ανακοίνωσή της καταγγέλλει τη συνεχιζόμενη και ανέξοδη υποσχεσιολογία και υπογραμμίζει ότι ο κλάδος έχει ουσιαστικά κηρυχτεί υπό διωγμόν και ζητά άμεσα την ένταξη των 5.300 συμβασιούχων γιατρών σύμφωνα με την Κοινοτική Οδηγία 70/1999. Επίσης ζητά την επαναχορήγηση του επιδόματος βιβλιοθήκης, των μισθολογικών κλιμακίων και την ικανοποίηση άλλων οικονομικών αιτημάτων.

Οι νέες 24ωρες πανελλαδικές απεργίες θα γίνουν ως εξής: 26 και 29 Ιουλίου 2002. Στις 2,5,12 και 13 Αυγούστου 2002. Στις 16,17,18,19 και 20 Σεπτέμβρη 2002.

Στη διάρκεια των απεργιών τα έκτακτα περιστατικά θα αντιμετωπίζονται απ' το προσωπικό ασφαλείας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ