Παρασκευή 19 Ιούλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΚΕΦΑΛΑΙΑΓΟΡΑ
Αναζητούν την ανάπτυξη στον... τζόγο

Καταψηφίστηκε χτες στη Βουλή σχετική πρόταση νόμου της ΝΔ

Καταψηφίστηκε, όπως ήταν αναμενόμενο, χτες στη Βουλή η πρόταση νόμου της Νέας Δημοκρατίας «για την τόνωση της κεφαλαιαγοράς» αν και κατά τη διάρκεια της συζήτησης οι τοποθετήσεις των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ κατέδειξαν την εμμονή τους στην προβολή της ανάπτυξης του Χρηματιστηρίου ως διέξοδο ανάπτυξης. Την πρόταση καταψήφισε και το ΚΚΕ, καταγγέλλοντας όμως τις αυταπάτες που καλλιεργήθηκαν από κυβέρνηση και ΝΔ για το ρόλο της Σοφοκλέους.

«Το DNA κυβέρνησης και ΝΔ είναι ταυτοποιήσιμο», σχολίασε χαρακτηριστικά ο βουλευτής του ΚΚΕ Αγγελος Τζέκης, τονίζοντας ότι «η πρόταση νόμου της ΝΔ έρχεται να συμπληρώσει ελλείψεις της κυβέρνησης» μια και «έχουν κοινή κατεύθυνση. Να διαφυλάξουν την όποια κρίση του πολιτικού συστήματος».

Οπως χαρακτηριστικά επισήμανε «δεν είναι το Χρηματιστήριο ο μηχανισμός που θα δώσει λύση σε όλα τα προβλήματα» τονίζοντας ότι «το ιδεολογικό πρότυπο που καλλιέργησε η κυβέρνηση είναι "παίξτε όλοι στο Χρηματιστήριο για να γίνεται επιχειρηματίες"». Πρόσθεσε πως από τις εξελίξεις «αποδεικνύεται ότι το Χρηματιστήριο δεν είναι μοχλός ανάπτυξης, αλλά μηχανισμός που εξοικονομούνται εκατομμύρια από τα λαϊκά στρώματα». Κατέληξε ότι στο μέλλον «η χώρα μας θα αντιμετωπίσει μεγάλα προβλήματα», τονίζοντας ότι η λύση βρίσκεται στη «λαϊκή οικονομία, που μπορεί να δώσει διέξοδο από την κρίση».

Από την πλευρά του ο υφυπουργός Οικονομίας Χρήστος Πάχτας δήλωσε ότι σε μερικούς μήνες, σύμφωνα με το πρόγραμμα της κυβέρνησης και τις πρωτοβουλίες των αρμόδιων φορέων, στο Χρηματιστήριο θα ισχύουν τα διεθνή λογιστικά πρότυπα χαρακτηρίζοντας «φτωχή» την πρόταση της Νέας Δημοκρατίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ