Σάββατο 20 Ιούλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΘΗΝΑΣ «ΔΡΑΣΗ: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 2003»
Να αναπτυχθεί παντού δράση

Εκδήλωση την Τετάρτη 24 Ιούλη, στις 6.30 το απόγευμα, στο «Τιτάνια»

«Ενα χρόνο μετά τη Γένοβα. Συμπεράσματα - Στόχοι και Δράση ενόψει της Συνόδου Κορυφής των Ηγετών της ΕΕ, τον Ιούνη του 2003, στη Θεσσαλονίκη», είναι το θέμα της εκδήλωσης - συζήτησης, που διοργανώνει η Επιτροπή Αθήνας «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003», την Τετάρτη, 24 Ιούλη, στις 6.30 το απόγευμα, στο ξενοδοχείο «ΤΙΤΑΝΙΑ».

Στη σχετική ανακοίνωση - κάλεσμα, η Επιτροπή Αθήνας αναφέρει ότι στη Σύνοδο Κορυφής, τον Ιούνη του 2003, οι ηγέτες της ΕΕ θα δρομολογήσουν νέα αντιλαϊκά μέτρα σε βάρος των λαών, των χωρών της ΕΕ, των Βαλκανίων και της ευρύτερης περιοχής, στο όνομα της ανταγωνιστικότητας της καπιταλιστικής οικονομίας.

«Ενα χρόνο μετά τις κινητοποιήσεις στη Γένοβα - τονίζεται - το εργατικό και λαϊκό κίνημα συνεχίζει την πάλη του. Πιστεύουμε ότι πρέπει μέχρι τον Ιούνη του 2003 να αναπτυχθεί δράση παντού, στα εργοστάσια, στις επιχειρήσεις, στα γιαπιά, στους δήμους».

Και συνεχίζει: «Επιδίωξή μας είναι, μέσα από την πολύμορφη δραστηριότητα, να συμβάλουμε και εμείς στην Αθήνα, για να μεγαλώσει το κίνημα αμφισβήτησης της "νέας τάξης". Τα στρατόπεδα που θα συγκρουστούν στη Θεσσαλονίκη το 2003 είναι δυο: Των ηγετών του ευρωενωσιακού ιμπεριαλισμού, από τη μια, και των αντιιμπεριαλιστικών κινημάτων της Ελλάδας, των Βαλκανίων, της Ευρώπης, των εργαζομένων, των αγροτών, της νεολαίας, των μεταναστών, των καταπιεσμένων, από την άλλη».

Η ανακοίνωση καταλήγει: «Θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις, ώστε η Θεσσαλονίκη τον Ιούνιο του 2003 να αποτελέσει σταθμό στην ανάπτυξη του φιλειρηνικού αντιιμπεριαλιστικού κινήματος ενάντια στο ΝΑΤΟ, στην ΕΕ και ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ