Σάββατο 27 Ιούλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΕΚ
Στα μέτρα της...

H τύχη έκανε τελικά το χατίρι της Ενωσης, που ήθελε η χθεσινή κλήρωση της ΟΥΕΦΑ για τον Γ' γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ να τη φέρει αντιμέτωπη με αντίπαλο που να μην αποτελεί δύσκολο εμπόδιο στην πορεία της προς τους ομίλους της διοργάνωσης. Η ΑΕΚ λοιπόν θα κληθεί να αντιμετωπίσει σε διπλό αγώνα τον Αύγουστο μια εκ των ΑΠΟΕΛ της Κύπρου ή τη Μάριμπορ της Σλοβενίας. Οι δυο ομάδες θα κοντραριστούν στο Β' γύρο του φετινού Τσάμπιονς Λιγκ στη 1 και στις 7 Αυγούστου και η ομάδα που θα προκριθεί θα αναμετρηθεί με την ΑΕΚ στις 13 ή 14 Αυγούστου και στις 27 ή 28 του ίδιου μήνα (ακόμα δεν έχουν οριστεί οι ακριβείς ημερομηνίες). Βέβαια, για την ελληνική ομάδα υπάρχει και ένα ακόμη καλό ότι θα έχει το πλεονέκτημα της ρεβάνς στο «Νίκος Γκούμας». Σημειώνεται πάντως ότι αν προκριθεί η κυπριακή ομάδα, τότε ο αγώνας κόντρα στους «κιτρινόμαυρους» θα έχει κάποιες ιδιαιτερότητες αφού έχουν ξανασυναντηθεί πάλι σε προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ (1992) όπου η ΑΕΚ πήρε την πρόκριση για τους ομίλους, ενώ τεχνικός της ομάδας είναι ο πρώην προπονητής του «Δικεφάλου» (και του ΟΦΗ φυσικά) Ευγένιος Γκέραρντ.

Στο άκουσμα των πιθανών αντιπάλων της ομάδας ο Ντούσαν Μπάγεβιτς δεν έκρυψε την ευχαρίστησή του, καθώς η ομάδα είχε μια κλήρωση στα μέτρα της. «Είμαστε γενικά ευχαριστημένοι από την κλήρωση. Αποφύγαμε τις 4-5 δυνατές ομάδες που θα μπορούσαν να βρεθούν στο δρόμο μας. Δεν μπορούμε να θεωρήσουμε ότι Μάριμπορ και ΑΠΟΕΛ είναι εύκολοι αντίπαλοι. Κάθε ομάδα έχει την αξία της και χρειάζεται σεβασμό. Εχουμε καιρό να μελετήσουμε τις δύο ομάδες και να προετοιμαστούμε όσο μπορούμε καλύτερα», τόνισε ο τεχνικός της ΑΕΚ. Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις του Κασάπη που επισήμανε:ότι πλέον η πρόκριση θα εξαρτηθεί αποκλειστικά από την ΑΕΚ.

Στην αντίπερα όχθη ο τεχνικός του ΑΠΟΕΛ Ευγένιος Γκέραρντ από την πλευρά του, στάθηκε πρώτα στους αγώνες της ομάδας του με τους Σλοβένους.

  • Το ζευγάρι της Ιντερ με τη Σπόρτιγκ Λισαβόνας είναι το πιο σπουδαίο παιχνίδι που ανέδειξε η κλήρωση του Γ' γύρου στο Τσάμπιονς Λιγκ. Αντίθετα τα υπόλοιπα φαβορί αναμένεται να έχουν πιο εύκολο έργο.

Αναλυτικά η κλήρωση: Σπόρτινγκ Λισαβόνας - Ιντερ, Μίλαν - Σλόβαν Λίμπερετς, Ρόζενμποργκ - Μπρόντμπι ή Διναμό Τιράνων, Σακτόρ Ντόνετσκ - Μπριζ ή Διναμό Βουκουρεστίου, Μάριμπορ ή ΑΠΟΕΛ - ΑΕΚ, Μπαρτσελόνα - Βαρντάρ Σκοπίων ή Λέγκια Βαρσοβίας, Σκόντο Ρίγα ή Λέφσκι Σόφιας - Ντιναμό Κιέβου ή Πιούνικ, Λίλεστρομ ή Ζελέζνιτσαρ - Νιούκαστλ, Χάμαρμπι ή Παρτιζάν Βελιγραδίου - Μπάγερν Μονάχου, Γκενκ -Σπάρτα Πράγας ή Τορπέντο Κουτάισι, Μακάμπι Χάιφα ή Μπέλσινα Μποντρούισκ - Στουρμ Γκρατς, Σέλτικ - Ζίλινα ή Βασιλεία Φέγενορντ - Φενερμπαχτσέ, Ζαλαεγκερζέγκι ή Κροάσια Ζάγκρεμπ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Μποαβίστα ή Χιμπέρνιανς - Οσέρ, Λοκομοτίβ Μόσχας - Γκράτσερ ή Σερίφ Τιρασπόλ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ