Τρίτη 30 Ιούλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
24ωρο
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Γιώργος Μωραϊτης
Γιώργος Μωραϊτης
Φωτ.

Στη μνήμη του υποδειγματικού κομμουνιστή και καταξιωμένου επιστήμονα ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΩΡΑΪΤΗ η οικογένεια του Αρίστου Καμαρινού προσφέρει 100 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ Παιδείας Αργυρούπολης.

* * *

Φωτ.

Ο συναγωνιστής ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΠΑΠΑΝΑΓΑΚΗΣ, μέλος του ΚΚΕ, γεννήθηκε το 1941 στα μαύρα χρόνια της σκλαβιάς, της φωτιάς και της θύελλας, στο Αγρίνιο. Ο οικονομικός και πολιτικός τυφώνας τον έφερε στις στράτες της Κοκκινιάς. Το 1967 σαλπάρει παράνομος πέρα από τον Ατλαντικό. Καταλήγει στον Καναδά, οργανώνεται στο ΚΚ Καναδά και δουλεύει αγκαλιά με τους Καναδούς συντρόφους.

Το 1980 επιστρέφει στην Ελλάδα, με αναπηρική σύνταξη από ατύχημα στη δουλιά του, παντρεμένος με την Ευθυμία και τις δυο κόρες του τη Δέσποινα και τη Βάγια. Συνεχίζει την κομματική και πολιτική δράση από τις γραμμές της ΚΟΒ Κολωνού.

Στις 20 Ιούλη 2002 όρθιος, αλύγιστος και απροσκύνητος πέρασε το κατώφλι της ζωής, χτυπημένος από την ανίατη νόσο. Το άψυχο κορμί του αγκάλιασαν τα ψυχρά σπλάχνα του τάφου. Η μορφή του λεύτερη θα φτερουγίζει στον ορίζοντα. Θα μας ξυπνά τις μνήμες! Θα κουρνιάζει στα Γραφεία του ΚΚΕ και στις καρδιές όλων μας.

Ο σύντροφος και αδελφικός φίλος του Γεώργιος Καραντούνιας, πρόεδρος του Παραρτήματος Κολωνού της ΠΕΑΕΑ, που περπατήσανε μαζί τα τελευταία 20 χρόνια, τιμώντας τη μνήμη του και αντί για στεφάνι στον τάφο του, προσφέρει 50 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Κολωνού.



Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ