Τετάρτη 31 Ιούλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΥΓΡΟΥ ΣΤΙΒΟΥ
Ξεχώρισε ο Κοκκώδης

Ο Γιάννης Κοκκώδης ήταν αυτός που ξεχώρισε από ελληνικής πλευράς στη δεύτερη μέρα του πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος υγρού στίβου που διεξάγεται στο Μόναχο, όπου καταρρίφθηκε ακόμα ένα πανελλήνιο ρεκόρ, ενώ η χώρα μας είχε παρουσία σε δυο ημιτελικούς και έναν τελικό. Ο Ελληνας κολυμβητής κατάφερε να προκριθεί μέχρι τα ημιτελικά των 200 μ. μεικτής ατομικής, όπου πήρε την πέμπτη θέση στη σειρά με χρόνο 2.02.08 που είναι νέο πανελλήνιο ρεκόρ. Παρ' όλα αυτά όμως, ο Κοκκώδης δεν κατάφερε να προκριθεί στον τελικό, αφού ο χρόνος του ήταν ένατος στη συνολική κατάταξη. Πάντως, εξίσου πολύ καλή ήταν και η πρωινή εμφάνισή του, αφού στα προκριματικά του αγωνίσματος πήρε την πρόκριση με χρόνο 2.03.07, που και αυτό αποτέλεσε πανελλήνιο ρεκόρ, καταρρίπτοντας το μέχρι τότε προηγούμενο (που κατείχε ο ίδιος) με 2.03.76. Την παρουσία της στον ημιτελικό των 100 μ. ελεύθερο έδωσε και η Νέρι Νιακουάρα, η οποία, όμως, ήταν 15η στη γενική κατάταξη και δεν κατάφερε να εξασφαλίσει τη συμμετοχή στον τελικό. Στα προκριματικά, η Ελληνίδα κολυμβήτρια είχε προκριθεί με χρόνο 56.61. Στον τελικό των 4Χ200 ελεύθερο, συμμετείχε η εθνική γυναικών όπου είχε πάρει την πρόκριση απευθείας από τα πρωινά προκριματικά. Παρ' όλα αυτά, στον τελικό η ομάδα αποτελούμενη από τις Δημοσχάκη, Μελαχροινού, Τσάγκα, Λυμπερτά δεν τα κατάφερε, αν και σημείωσε καλό χρόνο 8.16.80 και τερμάτισε στην 8η θέση.

Αντίθετα, σε χαμηλά επίπεδα κυμάνθηκε η απόδοση των άλλων εκπροσώπων στη δεύτερη μέρα των αγώνων, αφού οι Απόστολος Τσαγκαράκης και Δημήτρης Μαγγανάς αποκλείστηκαν στα προκριματικά των 100 μ. ελεύθερο. Ο Τσαγκαράκης στα προκριματικά πήρε την 31η θέση με χρόνο 51.77, ενώ ο Μαγγανάς την 36η με χρόνο 53.00. Μια από τα ίδια ισχύουν και για την Ελενα Κωστή στο αντίστοιχο αγώνισμα των γυναικών, αφού στα προκριματικά πήρε την 24η θέση με χρόνο 57.54 και αποκλείστηκε.

Στον τελικό ο Συρανίδης

Την πρόκριση για το σημερινό τελικό των καταδύσεων από βατήρα ενός μέτρου, πήρε ο Νίκος Συρανίδης. Ο Ελληνας αθλητής, στα προκριματικά, πήρε την 7η θέση με 342.54 βαθμούς, ενώ την καλύτερη επίδοση στα προκριματικά σημείωσε ο Ρώσος Λισόφσκι με 396.24 βαθμούς.

Πέφτουν τα ρεκόρ

Αλλο ένα παγκόσμιο ρεκόρ καταρρίφθηκε χθες αυτήν τη φορά από την Σουηδέζα Αννα - Κάριν Κάμερλινγκ στα 50 μ. πεταλούδα με 25.57, καταρρίπτοντας το παλιό της Ντε Μπρούιν με 25.64. Παράλληλα, είχαμε και δυο ευρωπαϊκά ρεκόρ από τον Γερμανό Στεβ Τέλοκε στα 100 μ. ύπτιο με 54.42 και τον Φινλανδό Τζέρι Χαρντ στα 50 μ. πεταλούδα με 23.50.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ