Τετάρτη 31 Ιούλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
Στους ιδιώτες και οι 3 μαρίνες Αττικής

Με το άνοιγμα των προσφορών από τις 8 υποψήφιες κοινοπραξίες ολοκληρώνεται και η παράδοση των μαρίνων Αλίμου, Φλοίσβου και Ζέας σε ιδιωτικά συμφέροντα

Στην τελική ευθεία μπήκε το ξεπούλημα των μαρίνων Αλίμου, Φλοίσβου και της Ζέας, με το άνοιγμα των οικονομικών προσφορών που υποβλήθηκαν από οκτώ υποψήφιες κοινοπραξίες. Οπως ανακοίνωσε χτες η εταιρία Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα (ΕΤΑ) ΑΕ οι οικονομικές προσφορές έχουν ως εξής:

  • για τη μαρίνα Αλίμου: εφάπαξ αντάλλαγμα 2,5-5 εκατ. ευρώ, μέσο ετήσιο μίσθωμα δεκαετία 2 - 6 εκατ. ευρώ και συνολικό ύψος οικονομικών προσφορών υπολογιζόμενο σε σημερινές τιμές για σαράντα χρόνια 40-85 εκατ. ευρώ.
  • Για τη μαρίνα του Φλοίσβου: εφάπαξ αντάλλαγμα 2-3 εκατ. ευρώ, μέσο ετήσιο μίσθωμα δεκαετίας 1-5 εκατ. ευρώ και συνολικό ύψος οικονομικών προσφορών για σαράντα χρόνια 15-65 εκατ. ευρώ.
  • Για τη μαρίνα της Ζέας: εφάπαξ αντάλλαγμα 1,5 - 2,7 εκατ. ευρώ, μέσο ετήσιο μίσθωμα δεκαετίας 0,7-1,3 εκατ. ευρώ και συνολικό ύψος οικονομικών προσφορών για σαράντα χρόνια 10-16 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με την ΕΤΑ οι επενδύσεις θα ανέλθουν σε 60 εκατ. ευρώ και στις τρεις μαρίνες. Το επόμενο στάδιο της διαδικασίας προβλέπει την αξιολόγηση των προσφορών από την επιτροπή του διαγωνισμού και την εισήγηση των ΔΣ της ΕΤΑ και στη διυπουργική επιτροπή αποκρατικοποιήσεων για την ανάδειξη προσωρινού πλειοδότη.

Σύμφωνα με πληροφορίες για τη μαρίνα του Αλίμου πλειοδότρια κοινοπραξία είναι η Γενέρ, ΑΛΜΑ - ΑΤΕΡΜΩΝ, Φίλιππος Βρυώνης, Argos. Πλειοδότρια για τη μαρίνα του Φλοίσβου είναι η κοινοπραξία Triaina Marinas στην οποία ηγείται η Lamda Development και συμμετέχουν οι Τεχνική Ολυμπιακή, Πόρτο Καρράς, International Real Estate and Develpoment, Odyssey Fun Worlds and Entertainment, Τρίτων Ολοκληρωμένες Υπηρεσίες Θαλαμηγών, Floating Docks, Marina Management Services. Τέλος, για τη μαρίνα της Ζέας πλειοδοτεί η κοινοπραξία Μαρίνες Αττικής, στην οποία ηγείται η Κυριακούλης Μεσογειακές Κρουαζιέρες και συμμετέχουν οι Γνώμων, ΑΤΕ ΓΕΚΑΤ, Προμηθέας GAS, Αρχιμήδης ΑΤΕ, Εμπορική Ακίνητης Περιουσίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ