Παρασκευή 2 Αυγούστου 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΥΓΡΟΥ ΣΤΙΒΟΥ
Στον... αφρό ο Οικονόμου

Εντυπωσιακός από ελληνικής πλευράς ήταν για μια ακόμη φορά ο Θανάσης Οικονόμου που κατάφερε να προκριθεί για δεύτερη φορά σε τελικό του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος που διεξάγεται στο Βερολίνο, ενώ κατέρριψε και δυο φορές το πανελλήνιο ρεκόρ. Ετσι, μετά τα 400μ ελεύθερο, ο Θανάσης Οικονόμου χάρισε στη χώρα μας και τη δεύτερη παρουσία των ελληνικών δελφινιών σε τελικό, αφού θα δώσει το «παρών» και στον τελικό των 200μ. του ίδιου στιλ. Ο Ελληνας κολυμβητής πραγματοποίησε πάλι μια εκπληκτική εμφάνιση τόσο στα πρωινά προκριματικά του αγωνίσματος όσο και στον ημιτελικό. Με χρόνο 1.49.24 ο Ελληνας κολυμβητής κατέρριψε το πρωινό πανελλήνιο ρεκόρ που είχε και κατέλαβε την 3η θέση στην ημιτελική του σειρά και την 7η συνολικά, σφραγίζοντας το εισιτήριο για το σημερινό τελικό του αγωνίσματος (17.15, ΕΤ-1). Εξίσου σπουδαία όμως ήταν η εμφάνισή του και στα προκριματικά του αγωνίσματος, όπου με χρόνο 1.49.70 είχε καταρρίψει το δικό του πανελλήνιο ρεκόρ (1.49.90.) παίρνοντας την πρόκριση για τα ημιτελικά με τον 4ο καλύτερο χρόνο.

Πολύ καλή ήταν και η παρουσία του Νίκου Ξυλούρη στο ίδιο αγώνισμα που κατάφερε να φθάσει μέχρι τον ημιτελικό καταρρίπτοντας και αυτός δυο φορές το ατομικό του ρεκόρ. Εκεί, με χρόνο 1.50.75, κατέλαβε την 13η θέση και αποκλείστηκε από τον τελικό. Προηγουμένως κατά τη διάρκεια των προκριματικών ο Ξυλούρης κάνοντας ατομικό ρεκόρ με 1.51.05 πήρε την πρόκριση για τον ημιτελικό με το 10ο καλύτερο χρόνο.

Αντίθετα, η Ζάμπια Μελαχροινού στα 100μ. πεταλούδα γυναικών δεν κατάφερε να περάσει στον ημιτελικό, αφού στα προκριματικά τερμάτισε 25η, με χρόνο 1.03.00. Την ίδια τύχη είχε και ο Σπύρος Γιαννιώτης στα 1.500μ. ελεύθερο ανδρών (στον ημιτελικό τερμάτισε στην 11η θέση με χρόνο 15.38.57 και αποκλείστηκε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ