Σάββατο 3 Αυγούστου 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΥΓΡΟΥ ΣΤΙΒΟΥ
Ρεκόρ προς... κατάρριψη

Σαν χάρτινοι πύργοι συνεχίζουν να πέφτουν τα πανελλήνια ρεκόρ στα αγωνίσματα της κολύμβησης με τις εμφανίσεις των ελληνικών «δελφινιών» κατά τη διάρκεια του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος υγρού στίβου που διεξάγεται στο Μόναχο.

Χθες ήταν η σειρά της κατάρριψης ενός στοιχειωμένου ρεκόρ στα 200μ. ύπτιο που κατείχε ο Χαράλαμπος Παπανικολάου. Ο Γιάννης Κοκκώδης κάνοντας πολύ καλή εμφάνιση στα προκριματικά του αγωνίσματος, έφερε χρόνο 2.03.23 καταρρίπτοντας τον παλιό χρόνο του Παπανικολάου 2.04.26. Το νέο αυτό, όμως, πανελλήνιο ρεκόρ δεν ήταν αρκετό για τον Κοκκώδη, για να του δώσει την πρόκριση στον ημιτελικό του αγωνίσματος αφού ο χρόνος του ήταν 17ος στη συνολική κατάταξη.

Πανελλήνιο ρεκόρ όμως έκανε και η Ζωή Δημοσχάκη στα 200μ. ελεύθερο που συμμετείχε μέχρι τα ημιτελικά τερματίζοντας στην 6η θέση της ημιτελικής της σειράς με χρόνο 2.01.61. Παρ' όλα αυτά αλλά δεν κατάφερε να προκριθεί στον τελικό αφού ο χρόνος της ήταν 10ος στη συνολική κατάταξη. Στα προκριματικά η Ελληνίδα κολυμβήτρια έκανε χρόνο 2.02.80 και πήρε την 14η θέση.

Πολύ καλή παρουσία είχε και ο Θανάσης Οικονόμου που συμμετείχε στον τελικό των 200μ. ελεύθερο. Σε μια κούρσα που κινήθηκε σε ρυθμούς παγκοσμίου ρεκόρ, ο Θανάσης Οικονόμου πήρε την έβδομη θέση, με χρόνο 1.49.41. Στο ίδιο αγώνισμα ο Ολλανδός Πίτερ Βαν Ντεν Χούγκενμπαντ, «κυνήγησε» το παγκόσμιο ρεκόρ, αλλά τελικά με χρόνο 1.44.89, κατάφερε να καταρρίψει μόνο το ευρωπαϊκό.

Εξάλλου στα προκριματικά των 200μ. πρόσθιο γυναικών, η Βασιλική Αγγελοπούλου ακυρώθηκε αφού υπέπεσε σε ποινή. Ο Απόστολος Τσαγκαράκης, αν και τερμάτισε πρώτος στη σειρά του, τελικά στα προκριματικά των 100 μέτρων πεταλούδα ανδρών πήρε την 20ή θέση με χρόνο 55.19 και αποκλείστηκε και αυτός από τον ημιτελικό. Επίσης στα 200μ. ελεύθερο η Ευαγγελία Τσάγκα δεν κατάφερε να πάρει το «εισιτήριο» για τον ημιτελικό, αφού με χρόνο 2.05.64 τερμάτισε στην 25η θέση.

Η χθεσινή μέρα είχε και ένα παγκόσμιο ρεκόρ από τον Ουκρανό Ολεγκ Λισόγκορ στα 50μ. πρόσθιο, με 27.18.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ