Κυριακή 4 Αυγούστου 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Αμείλικτα ερωτήματα

Φάνηκε πραγματικά απίστευτη η είδηση με τον εννιάχρονο χρήστη ηρωίνης που συνέλαβε η Αστυνομία στο Δενδροπόταμο Θεσσαλονίκης στα μέσα της περασμένης βδομάδας. Τελικά, ο νεαρός ήταν 14 χρονών και είπε ψέματα για να ελαφρύνει τη θέση του.

Το περιστατικό, όμως, έρχεται να επιβεβαιώσει - με ή χωρίς ψέματα - τη συνεχώς μειούμενη ηλικία έναρξης χρήσης των ουσιών, καθώς και της χρήσης σκληρών ναρκωτικών. Επίσης έρχεται να θέσει με τον πιο αμείλικτο τρόπο ξανά και ξανά τα πελώρια ερωτήματα: Γιατί οι νέοι στρέφονται προς τα ναρκωτικά και, μάλιστα, από τόσο νωρίς; Ποιοι είναι εκείνοι οι παράγοντες που οδηγούν στην εγκατάσταση της τοξικομανίας ως τρόπου ζωής; Ερωτήματα, των οποίων οι ουσιαστικές απαντήσεις βρίσκονται στο ίδιο το σύστημα, που με την κρίση του ορθώνει ανυπέρβλητα εμπόδια στους νέους και οδηγεί ακόμα πιο πολύ στο περιθώριο εκείνες τις κοινωνικές ομάδες που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα.

Τέλος το περιστατικό υπογραμμίζει ακόμη περισσότερο την ανάγκη για την ανάπτυξη ενός συστήματος υπηρεσιών πρόληψης, που θα απευθύνεται σε όλο και νεότερες ηλικίες και θα θωρακίζει τα παιδιά με αξίες και δεξιότητες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ