Τρίτη 6 Αυγούστου 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ
Κρατούν «ζεστή» την υπόθεση Μ. Ομάρ

Γερμανικό άρμα στην Καμπούλ. Η διεθνής «δύναμη αρωγής για την ασφάλεια» μοιάζει ανίκανη να αποτρέψει τη διαφαινόμενη αναζωπύρωση της εμφύλιας σύγκρουσης

Associated Press

Γερμανικό άρμα στην Καμπούλ. Η διεθνής «δύναμη αρωγής για την ασφάλεια» μοιάζει ανίκανη να αποτρέψει τη διαφαινόμενη αναζωπύρωση της εμφύλιας σύγκρουσης
ΚΑΜΠΟΥΛ - ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ - ΤΕΧΕΡΑΝΗ.- Ο αδελφός του Προέδρου Χαμίντ Καρζάι και ειδικός απεσταλμένος του στο νότιο Αφγανιστάν, Αχμάντ Ουαλί Καρζάι, δήλωσε την Κυριακή ότι υπάρχουν στοιχεία, που καταδεικνύουν ότι ο μουλάς Μοχαμάντ Ομάρ, ο ηγέτης των πάλαι ποτέ κραταιών Ταλιμπάν, ζει και βρίσκεται στο εσωτερικό του Αφγανιστάν, παρά την πολύμηνη καταδίωξή του από τον αμερικανικό στρατό, όπως και τις συμμαχικές και τις αφγανικές δυνάμεις. «Κινείται διαρκώς και έχει εντοπιστεί σε διάφορες περιοχές», είπε. Ο ίδιος είπε πως δε διαθέτει επαρκείς πληροφορίες για την τύχη του Οσάμα μπιν Λάντεν. Οι αμερικανικές δυνάμεις δε σχολίασαν τις πληροφορίες αυτές.

Αντίθετα, οι ΗΠΑ εκτόξευσαν κατηγορίες διά στόματος Ζαλμάι Χαλιλζάντ, του απεσταλμένου του Λευκού Οίκου στην περιοχή Αφγανιστάν - Πακιστάν, ότι το Ιράν «φιλοξενεί ή κρύβει» μέλη του δικτύου Αλ - Κάιντα. Η Τεχεράνη απάντησε οργισμένα, κατηγορώντας τις ΗΠΑ ότι «ψεύδονται για να επιτύχουν τους αθέμιτους στόχους τους στην περιοχή».

Η κυβέρνηση Καρζάι, στο μεταξύ, συνέχιζε να αντιμετωπίζει το πρόβλημα της εξέγερσης των δυνάμεων υπό τον πολέμαρχο Παντσάχ Χαν Ζαντράν, ο οποίος αμφισβητεί την εξουσία της στην περιοχή Κοστ. Ο Ζαντράν, που διοικεί 3.000 ενόπλους, δηλώνει έτοιμος να αντισταθεί σε οποιαδήποτε επίθεση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ