Παρασκευή 9 Αυγούστου 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Νέες παρτίδες ... κερδών

Σημαντικά κέρδη παρουσιάζουν για το πρώτο εξάμηνο του χρόνου ακόμα δύο τράπεζες, οι διοικήσεις των οποίων έδωσαν χτες στη δημοσιότητα τα σχετικά απολογιστικά στοιχεία. Η Τράπεζα Πειραιώς με κέρδη 42,6 εκατομμύρια ευρώ (14,5 δισ. δρχ.) και η Τράπεζα Αττικής με 9,3 εκατομμύρια ευρώ (3,2 δισ. δρχ.).

Σε αντίθεση με τις περισσότερες τράπεζες, στο εξάμηνο, η Πειραιώς παρουσίασε και αύξηση της κερδοφορίας της σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2001. Το ποσοστό της αύξησης των κερδών έφτασε, μάλιστα, σε ποσοστό 12,5%, που θεωρείται ιδιαίτερα σημαντικό σε μια περίοδο που χαρακτηρίζεται από έντονη ύφεση στις χρηματιστηριακές συναλλαγές. Τα περισσότερα, πάντως, κέρδη του ομίλου της Πειραιώς προέρχονται από τα διάφορα δάνεια που δίνονται προς τους ενδιαφερόμενους με τα γνωστά ληστρικά επιτόκια. Είναι χαρακτηριστικό ότι από τις αρχές του χρόνου τα στεγαστικά δάνεια αυξήθηκαν κατά 49,4%, τα καταναλωτικά κατά 43,5%, ενώ το άνοιγμα που έκανε η τράπεζα σε εμπορικές επιχειρήσεις είχε ως αποτέλεσμα την αύξηση των δανείων αυτών κατά 56,3%.

Σημαντική αύξηση των χρηματοδοτήσεων και των οργανικών της εσόδων είχε και η Τράπεζα Αττικής. Οι χρηματοδοτήσεις της ήταν αυξημένες κατά 34,7%, τα καταναλωτικά δάνεια κατά 40% και τα στεγαστικά κατά 152%. Αύξηση 25,4% είχαν και οι καταθέσεις της Τράπεζας, αλλά η κατάσταση στις χρηματαγορές είχε σαν αποτέλεσμα τα κέρδη της Αττικής να εμφανίζονται μειωμένα κατά 29%.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ