Σάββατο 10 Αυγούστου 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Οι εργαζόμενοι να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους

Το υπόμνημα που κατέθεσε η αντιπροσωπεία συνδικαλιστών στον υφυπουργό Εμπορίου επισημαίνει:

Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο, καθώς και το Συντονιστικό Σωματείων Αθήνας, εκφράζοντας τα πραγματικά συμφέροντα και τις ανάγκες των εργαζομένων, διαμαρτύρονται έντονα για το νέο κύμα ανατιμήσεων σε σειρά ειδών πρώτης ανάγκης.

Η αισχροκέρδεια που παρατηρείται (με ανατιμήσεις που ξεπερνούν σε πολλές περιπτώσεις το 60 - 70%) έρχεται ως συνέχεια της ληστρικής επιδρομής, που επικηρύχτηκε σε βάρος των λαϊκών εισοδημάτων, στο όνομα του ενιαίου νομίσματος και της στρογγυλοποίησης.

Μέσα στον τελευταίο ορυμαγδό με πρόσχημα την «πάταξη της τρομοκρατίας», κυβέρνηση και μεγαλοεργοδότες, προωθούν μια σειρά αντεργατικά μέτρα στοχεύοντας στον περιορισμό των ατομικών και συλλογικών δικαιωμάτων των εργαζομένων όπως πχ τα «OPEN 24» της EUROBANK. Μέσω των ανεξέλεγκτων ανατιμήσεων του νέου κύματος ακρίβειας, γενικεύουν τη φτώχεια και την εξαθλίωση, σε ακόμα πιο πλατιά τμήματα εργαζομένων, εξασφαλίζοντας παράλληλα μεγάλα κέρδη για τους μεγαλοεργοδότες.

Η κυβέρνηση έχει χρέος να παρέμβει για την ανατροπή αυτής της κατάστασης. Επειδή όμως, δεν έχουμε αυταπάτες για την κυβερνητική πολιτική, καλούμε τους εργαζόμενους να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους.

Η δράση μας θα στραφεί στην καθολική καταδίκη, από τους εργαζόμενους, αυτής της απαράδεκτης κατάστασης, στην οργάνωση μαζικών μαχητικών αντιδράσεων, στην παρέμβαση των εργαζόμενων στους τόπους δουλιάς, όπου παράγεται και διαμορφώνεται το προϊόν και το κόστος του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ