Σάββατο 10 Αυγούστου 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Αγωνιστική προετοιμασία για τη ΔΕΘ

Από την περσινή διαδήλωση έξω από τη ΔΕΘ
Από την περσινή διαδήλωση έξω από τη ΔΕΘ
Με τους εργαζόμενους και το λαό να διαδηλώνει στους δρόμους, θα γίνουν και τα φετινά εγκαίνια της ΔΕΘ από τον πρωθυπουργό. Το ΠΑΜΕ οργανώνει στη Θεσσαλονίκη σύσκεψη σωματείων και συνδικαλιστών για την καλύτερη προετοιμασία των κινητοποιήσεων. Θα γίνει στις 22 Αυγούστου στις 7μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης. Η κυβέρνηση και οι μηχανισμοί της από την άλλη, επιχειρούν να εμποδίσουν τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις, με στόχο να δημιουργήσουν σκηνικό συναίνεσης στις επιλογές της. Στο πλευρό της οι συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ στο ΕΚΘ, για άλλη μια φορά επιδιώκουν να στείλουν το εργατικό κίνημα σε «διάλογο», ώστε να εκτονώσουν την αγανάκτηση του εργαζόμενου λαού.

Λιγότερο από ένας μήνας απομένει μέχρι τα εγκαίνια της Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης, που τα τελευταία χρόνια, αποτελούν αφορμή για την εκδήλωση μεγάλων αγωνιστικών κινητοποιήσεων των εργαζομένων και της νεολαίας, της μικρομεσαίας αγροτιάς και όλου του λαού, κόντρα στην πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ. Ηδη οι αγρότες ανακοίνωσαν τη διοργάνωση συλλαλητηρίου. Επίσης και η «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003». Το ΠΑΜΕ, πήρε πρωτοβουλία για το συντονισμό των ταξικών δυνάμεων και προχωρά σε συναντήσεις και συσκέψεις, με στόχο τον καθορισμό των μορφών δράσης και το διεκδικητικό πλαίσιο των κινητοποιήσεων.

Χτες, λίγες ώρες αφού έγινε γνωστή η πρωτοβουλία του ΠΑΜΕ, το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, χωρίς προηγούμενα να έχει συνεδριάσει η διοίκησή του (η ΠΑΣΚΕ δεν έχει την απόλυτη πλειοψηφία), εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ουσιαστικά επιχειρεί να εμποδίσει τις εξελίξεις που -δυστυχώς για τους κυβερνητικούς συνδικαλιστές- έχουν δρομολογηθεί.

Ετσι, από την ανακοίνωση του ΕΚΘ, μάθαμε ότι θα γίνει «πραγματική σύσκεψη, φορέων», με πρωτοβουλία του υπουργού Μακεδονίας - Θράκης, στις 21 Αυγούστου -μια μέρα πριν τη σύσκεψη του ΠΑΜΕ- στην οποία «θα συμμετάσχει το ΕΚΘ». Μάλιστα, η ΠΑΣΚΕ κρυβόμενη πίσω από τη σφραγίδα της διοίκησης του ΕΚΘ, βεβαιώνει ότι «το ΕΚΘ έχει αποδείξει ότι εκφράζει την άποψη του συνόλου των πολιτών της Θεσσαλονίκης και με υπευθυνότητα και σοβαρότητα ψάχνει εκείνες τις μορφές διεκδίκησης και αγώνα, που θα δώσουν αποτελεσματικές λύσεις στα προβλήματα της πόλης και της ευρύτερης περιοχής». Προφανώς λησμόνησε την πρόσφατη πρακτική της για το Ασφαλιστικό, αλλά και την απουσία της από την περσινή μεγάλη διαδήλωση στα εγκαίνια της ΔΕΘ..

«Το άγχος της ΠΑΣΚΕ στη διοίκηση του ΕΚΘ να εμποδίσει τις προετοιμασίες των σωματείων και των φορέων της πόλης για αγωνιστική υποδοχή του πρωθυπουργού δείχνει για μια ακόμη φορά το πώς παίρνει υπόψη τις διαθέσεις των εργαζομένων και του λαού της Θεσσαλονίκης και αποδεικνύει ότι δεν έχει καμία σχέση πλέον με τις ανάγκες και τις επιδιώξεις του συνδικαλιστική κινήματος για ανατροπή αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής», σχολίασε ο Θ. Κυριακίδης, στέλεχος του ΠΑΜΕ και γραμματέας του ΕΚΘ. Και πρόσθεσε: «Για μια ακόμη φορά θα απομονωθούν ή θα αναγκαστούν να συρθούν κάτω από την πίεση της εργατικής τάξης της πόλης μας, που ετοιμάζεται να απαντήσει αγωνιστικά στην πολιτική της ανεργίας, της περιθωριοποίησης, κλπ.».

Ο Σ. Ράλλης, μέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ, υπενθύμισε ότι οι πολίτες της Βόρειας Ελλάδας και ειδικότερα της Θεσσαλονίκης έχουν δει χρόνια τώρα το «ενδιαφέρον» των κυβερνήσεων για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. «Αν ορισμένοι θέλουν να πιστεύουν ότι θα λυθούν τα προβλήματα με συζητήσεις, γελιούνται. Για το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα είναι καθαρό ότι μόνο αγωνιστικά μπορούμε να διεκδικήσουμε και να πετύχουμε λύσεις. Ο εργαζόμενος λαός θα είναι παρών στο αγωνιστικό ραντεβού της ΔΕΘ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ