Τρίτη 13 Αυγούστου 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΡΩΗΝ ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
«Φυγαδεύτηκαν» οι Αμερικανοί «εικονολήπτες»...

ΣΚΟΠΙΑ.--

Με το δάκτυλο στο κουμπί βιντεοκάμερας σε στρατόπεδο των Σκοπίων συνελήφθησαν το Σάββατο τρεις Αμερικανοί ηλικίας από 20 έως 51 ετών, οι οποίοι εργάζονταν στην αμερικανική βάση-φρούριο ΜΠΟΝΤΕΣΤΙΛ του Κοσσυφοπεδίου!

Αξιωματούχος της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ που θέλησε να τηρήσει την ανωνυμία του είπε πως οι τρεις Αμερικανοί συνελήφθησαν και ανακρίθηκαν για μερικές ώρες με την κατηγορία διενέργειας κατασκοπίας. Τελικά, ανακοινώθηκε πως πρόκειται για τους: Τζον Σμιθ 26 ετών απ' το Μιζούρι, την Οντρεϊ Μακμέιν 20 ετών απ' την Καλιφόρνια και τον Ντέιβντ Ντζάιουιτ 51 ετών απ' τη Βιρτζίνια.

Οι τρεις Αμερικανοί διείσδυσαν έως και 200 μέτρα εντός της απαγορευμένης στρατιωτικής περιοχής, για να πάρουν, όπως ισχυρίστηκαν, εικόνες από «ένα αρχαίο υδραγωγείο ρωμαϊκής αρχιτεκτονικής». Εντούτοις, στη βιντεοταινία, (σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του στρατού Μπλάγκογια Μάρκοφσκι), βρέθηκαν πλάνα από παλιά στρατιωτικά αεροσκάφη και άλλα στρατιωτικά αντικείμενα...

Το υλικό κατασχέθηκε και οι τρεις Αμερικανοί παραδόθηκαν απ' τους στρατιωτικούς στις αστυνομικές αρχές. Αργότερα, αποκαλύφθηκε πως οι Σμιθ και Ντζάιουιτ εργάζονται στην αμερικανική βάση-φρούριο ΜΠΝΤΟΣΤΙΛ στο Κοσσυφοπέδιο και πως η Μακ Κέιν ήταν φίλη του πρώτου. Τελικώς, οι τρεις δε θα αντιμετωπίσουν -όπως θα έπρεπε...- κατηγορίες για κατασκοπία, τα ίχνη τους απ' το περασμένο Σάββατο «χάθηκαν», ενώ η αμερικανική πρεσβεία στα Σκόπια αρκέστηκε να επιβεβαιώσει τη σύλληψη των τριών αλλά απέφυγε παντός είδους σχόλια στις κατηγορίες για κατασκοπία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ