Τετάρτη 14 Αυγούστου 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Βασίλης Εφραιμίδης
Βασίλης Εφραιμίδης
Φωτ.

Πέρασαν 20 μήνες από τον πρόωρο και άδικο θάνατο της αξέχαστης αγωνίστριας ΦΟΥΛΗΣ ΜΙΧΑΛΑΚΟΥ, παιδιάτρου, στελέχους του ΚΚΕ.

Στη μνήμη της ο σύντροφος της ζωής της Τάκης Μιχαλάκος προσφέρει 150 ευρώ στην Προοδευτική Δημοκρατική Κίνηση Δραπετσώνας.

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του ΒΑΣΙΛΗ ΕΦΡΑΙΜΙΔΗ, στελέχους του ΚΚΕ: Σύντροφε Βασίλη!

Πέρασε ακόμα ένας χρόνος από τη μέρα που «έφυγες» απρόσμενα για το δίχως γυρισμό ταξίδι. «Εφυγες» με το αγαθό χαμόγελο και με την ικανοποίηση ότι έκανες το χρέος σου στο ακέραιο ως κομμουνιστής, ως σύντροφος, ως πατριώτης, ως φίλος, ως άνθρωπος.

Με το θάνατό σου σ. Βασίλη, άφησες ένα κενό στο Κόμμα και στους φίλους σου, που δε θα σε ξεχάσουν ποτέ. Γιατί σ' ολόκληρη τη ζωή σου στάθηκες ο ακάματος μαχητής κι ο αλύγιστος υπερασπιστής της εργατιάς και των λαϊκών στρωμάτων της κοινωνίας.

Σ' όποιο μετερίζι σε έστειλε το Κόμμα, αγωνιζόσουν πάντοτε για τα συμφέροντα των εργαζoμένων, των κατατρεγμένων με το ίδιο πάθος και συνέπεια.

Με την αδάμαστη αγωνιστικότητά σου, το ήθος σου, την ανθρωπιά σου κέρδισες την αγάπη, την εκτίμηση και το σεβασμό όλων μας.

Σύντροφε Βασίλη, για μας τους συντρόφους σου και τους προοδευτικούς ανθρώπους καλής θέλησης, αποτελείς τον φωτεινό φάρο, που μας οδηγεί στην πάλη για την εκπλήρωση των ιδανικών του κομμουνισμού, που με την επικράτησή του θα μπάσει τον άνθρωπο στον «παραδείσιο χώρο της λευτεριάς», κατά την εμπνευσμένη έκφραση του Δάσκαλου Δημήτρη Γληνού.

Σύντροφε Βασίλη, όποιος δεν ξεχνιέται ζει στην αιωνιότητα και περνάει στην Αθανασία.

Αιώνια η μνήμη σου

Σταύρος Καλφιώτης

* * *

Με τη συμπλήρωση 3 μηνών από το θάνατο του αγωνιστή της Εαμικής Εθνικής Αντίστασης ΝΤΙΝΟΥ ΜΕΡΑΚΟΥ, η σύζυγός του Αγγελική Μεράκου προσφέρει στη μνήμη του 50 ευρώ στο ΚΚΕ.

Φούλη Μιχαλάκου
Φούλη Μιχαλάκου
* * *

Στη μνήμη του παλαίμαχου αγωνιστή ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΣΙΜΟΥ, η Μαρία Καραγιώργη προσφέρει 30 ευρώ στο «Ριζοσπάστη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ