Πέμπτη 15 Αυγούστου 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ
Παρέμβαση του ΚΚΕ για το Κέντρο Διανομής της ΔΕΗ

Την ανάγκη τροποποίησης της παρ. 9 του άρθρου 3 του Ν. 2947/01 για τη χωροθέτηση Κέντρων Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας φέρνουν και πάλι στη Βουλή με Ερώτησή τους προς τον υπουργό Ανάπτυξης οι βουλευτές του ΚΚΕ Λ. Κανέλλη και Αντ. Σκυλλάκος. Οι βουλευτές του Κόμματος αναφέρονται συγκεκριμένα στο Κέντρο που σχεδιάζεται να γίνει στον Κορυδαλλό, σε μια πυκνοκατοικημένη περιοχή, το οποίο συναντά την αντίθεση του Δημοτικού Συμβουλίου. Ρωτούν τον αρμόδιο υπουργό ποια μέτρα πρόκειται να πάρει η κυβέρνηση και πότε, ώστε να τροποποιηθούν άμεσα οι σχετικές διατάξεις του παραπάνω νόμου. Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

«Παρ' όλο που ο κ. υπουργός Ανάπτυξης, κατά τη συνάντησή του στις 22-5-2002 με την Επιτροπή Αγώνα για τη μη κατασκευή του Κέντρου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας στις οδούς Αρκεσίνης και Αρκαδίου (στο Δήμο Κορυδαλλού) δεσμεύτηκε ότι μέσα σε 15-20 μέρες θα προχωρούσε στη διαδικασία τροποποίησης της παρ. 9 του άρθρου 3 του Ν. 2947/001 (ΦΕΚ 228/Α/2001), μέχρι σήμερα, 2,5 μήνες μετά, από την πλευρά της κυβέρνησης δεν έχει γίνει ακόμη τίποτα σχετικά. Αντίθετα, η ΑΘΗΝΑ 2004 με δελτίο Τύπου στις 6-8-2002 ανακοίνωσε ότι προχωρά στην ολοκλήρωση των έργων για τη δημιουργία των Κέντρων αυτών, σημειώνοντας ότι η ανάδειξη αναδόχου «υπολογίζεται να γίνει εντός του θέρους».

Οπως ήδη έχει επισημανθεί στην Ερώτηση 6053/8-3-20022 το Κέντρο Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας στο Δήμο Κορυδαλλού σχεδιάζεται να γίνει στην καρδιά της πόλης, σε μια πυκνοκατοικημένη περιοχή, δίπλα από σχολεία (1ο ΤΕΕ και 8ο Γυμνάσιο). Επιπλέον, να σημειωθεί ότι με δύο αποφάσεις του το Δημοτικό Συμβούλιο Κορυδαλλού εκφράζει την αντίθεσή του για την κατασκευή του Κέντρου στην παραπάνω περιοχή, την οποία διεκδικεί για τη δημιουργία σχολικών κτιρίων και προτείνει σαν εναλλακτική λύση την κατασκευή του Κέντρου στην περιοχή των λατομείων του Σχιστού.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. υπουργός ποια μέτρα πρόκειται να πάρει η κυβέρνηση και πότε, ώστε άμεσα να τροποποιηθούν οι σχετικές διατάξεις του Ν. 2947/01».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ