Πέμπτη 15 Αυγούστου 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
Τηλεόραση
Ο έρωτας της πρώτης σελίδας

Ο Τζακ Νίκολσον και η Τζέσικα Λανγκ πρωταγωνιστούν στην ταινία «Ο ταχυδρόμος χτυπάει πάντα δυο φορές»
Ο Τζακ Νίκολσον και η Τζέσικα Λανγκ πρωταγωνιστούν στην ταινία «Ο ταχυδρόμος χτυπάει πάντα δυο φορές»
Μια γλυκιά γυναίκα, ένα όμορφο κορίτσι, ένα έξυπνο μουτράκι κυριαρχεί απόψε το βράδυ μαζί με έναν παράνομο, τρελό έρωτα για έναν παράξενο «ταχυδρόμο».

«Το έξυπνο μουτράκι», σε σκηνοθεσία Στάνλεϊ Ντόνεν.

Ενα στιλιστικό μιούζικαλ με υπέροχη φωτογραφία, θαυμάσια μουσική, χορογραφίες και αξέχαστες ερμηνείες. Ενα νεοϋορκέζικο περιοδικό υψηλής μόδας αναθέτει στο διάσημο φωτογράφο Ντι Εϊβερι να εντοπίσει έναν καινούριο τύπο κοριτσιού, που θα ενσαρκώσει το πρότυπο της νέας μόδας. Ο Εϊβερι πέφτει κατά τύχη πάνω σε μια χαριτωμένη νεαρή γυναίκα που έχει βιβλιοπωλείο στο Γκρίνουιτς Βίλατζ και αποφασίζει ότι είναι το ιδανικό μοντέλο. Εκείνη όμως δε νοιάζεται καθόλου για τη μόδα, μια και το μυαλό της είναι απορροφημένο από την υπαρξιακή φιλοσοφία. Δέχεται όμως να τον ακολουθήσει στο Παρίσι, ελπίζοντας πως έτσι θα μπορέσει να συναντήσει το «δάσκαλό» της. Ενα από τα τελευταία σημαντικά μιούζικαλ της Χρυσής εποχής του Χόλιγουντ, βασισμένο στο θεατρικό έργο του Λέοναρντ Γκερς και την αξέχαστη μουσική του Γκέρσουιν. Πρωταγωνιστούν: Φρεντ Αστερ, Οντρεϊ Χέπμπορν (ΕΤ-1, 21.00).

«Ο ταχυδρόμος χτυπάει πάντα δυο φορές», σε σκηνοθεσία Μπομπ Ράφελσον.

Μια ακόμη κινηματογραφική διασκευή της εξαιρετικής νουβέλας του Τζέιμς Μ. Κέιν διά χειρός Ντέιβιντ Μάμετ, σε σκηνοθεσία Μπομπ Ράφελσον. Ενας περιπλανώμενος άντρας δημιουργεί ερωτικό δεσμό με τη σύζυγο ενός άξεστου ιδιοκτήτη καφετερίας, η οποία είναι αποφασισμένη να αποκτήσει με κάθε τρόπο την ελευθερία της. Πρωταγωνιστούν: Τζακ Νίκολσον, Τζέσικα Λανγκ (STAR, 02.00).

«Γουάιτ Ερπ», σε σκηνοθεσία Λόρενς Κάσνταν.

Ξαναζωντανεύει για ακόμα μία φορά στη μεγάλη οθόνη η ζωή του Γουάιτ Ερπ, του θρυλικού κυνηγού παρανόμων. Ο νεαρός Ερπ που σπούδασε νομικά, μετά το θάνατο της νεαρής γυναίκας του βυθίζεται στο ποτό και την έκλυτη ζωή. Με τη βοήθεια όμως του πατέρα του και τη συμπαράσταση των αδελφών του καταφέρνει να βγει από τη θλίψη και αφιερώνει τη ζωή του στο κυνήγι των παράνομων συμμοριών που μάστιζαν τις πόλεις της Αγριας Δύσης. Πρωταγωνιστούν: Κέβιν Κόστνερ, Ντένις Κουέιντ, Μάικλ Μάντσεν (STAR, 22.00).

«Η πρώτη σελίδα», σε σκηνοθεσία Χάουαρντ Χοκς.

Μια δροσερή κωμωδία που αποτελεί τη δεύτερη κινηματογραφική μεταφορά του ομότιτλου θεατρικού έργου του Τσαρλς Μακ Αρθουρ και του Μπεν Χεκτ. Η πρώτη κινηματογραφική μεταφορά του έργου έγινε το 1931 με σκηνοθέτη τον Λιούις Μάιλστόουν, ενώ στο τρίτο ριμέικ που ακολούθησε το 1974 τη σκηνοθεσία έκανε Μπίλι Γουάιλντερ. Το φιλμ περιγράφει τις προσπάθειες μιας δυναμικής δημοσιογράφου για να δραπετεύσει από τη φυλακή ένας άντρας, του οποίου η εκτέλεση θα εξυπηρετούσε σκοτεινά συμφέροντα. Πρωταγωνιστούν: Κάρι Γκραντ, Ρόζαλιντ Ράσελ, Ραλφ Μπέλαμι (ΑΝΤ1, 04.00).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ