Σάββατο 17 Αυγούστου 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΝΔΙΑ - ΠΑΚΙΣΤΑΝ
Πυρά και αλληλοκατηγορίες

ΜΟΥΖΑΦΑΡΑΜΠΑΝΤ, ΣΡΙΝΑΓΚΑΡ, ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ και ΝΕΟ ΔΕΛΧΙ.--

Στις νέες ανταλλαγές πυρών βαρέως πυροβολικού χτες ανάμεσα στις δυνάμεις Ινδίας και Πακιστάν στα σύνορα του διαφιλονικούμενου Κασμίρ υπήρξαν και «παράπλευρες απώλειες», όταν μια οβίδα χτύπησε λεωφορείο και τραυμάτισε έξι επιβαίνοντες σ' αυτό, εκ των οποίων τρεις βρίσκονταν σε κρίσιμη κατάσταση, σύμφωνα με τις αρχές του Πακιστάν.

Η ανταλλαγή των πυρών πυροβολικού καταγράφεται μια μέρα μετά την Ημέρα της Ανεξαρτησίας της Ινδίας, που γιορτάζεται στις 15 Αυγούστου, στην ομιλία του για την οποία ο εθνικιστής πρωθυπουργός Αταλ Μπιχάρι Βάτζπαϊ εξαπέλυσε σφοδρά φραστικά πυρά κατά του Πακιστάν το οποίο, όπως είπε, «εξακολουθεί να στηρίζει τη διασυνοριακή τρομοκρατία» στο Κασμίρ. Από την άλλη πλευρά, ο στρατηγός Περβέζ Μουσάραφ κατηγόρησε την κυβέρνηση της Ινδίας ότι διοργανώνει «εκλογές κωμωδία» στο κρατίδιο (δεν του είχε πει κανείς την παροιμία με το σχοινί και το σπίτι του κρεμασμένου προφανώς...).

Από την άλλη ούτε η κυβέρνηση Βάτζπαϊ έχει καθαρή «φωλιά», αφού εξακολουθεί να αρνείται τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος στο Κασμίρ (σύμφωνα με τις αποφάσεις του ΣΑ/ΟΗΕ του 1948 και το 1949), δίνοντας τροφή στις κατηγορίες του Πακιστάν περί «παράνομης κατοχής» της περιοχής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ