Τρίτη 20 Αυγούστου 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Διπλή συνάντηση

Δύο συναυλίες με ένα ξεχωριστό πρόγραμμα θα πραγματοποιήσει η Ορχήστρα Νέων της Ευρωπαϊκής Ενωσης, υπό τη διεύθυνση του αγαπητού στο ελληνικό κοινό Ρώσου μαέστρου Βλαντιμίρ Ασκενάζι, στις 26 και 27 Αυγούστου, στο Ηρώδειο, στο πλαίσιο του Ελληνικού Φεστιβάλ.

Το πρόγραμμα της πρώτης συναυλίας (26/8) περιλαμβάνει την εκπληκτική Συμφωνία αρ. 9 σε ρε ελάσσονα op. 125 του Λούντβιχ βαν Μπετόβεν, ένα έργο - ύμνος στην ανθρωπότητα, στην ερμηνεία του οποίου θα συμπράξουν η European Choir Academy (διευθύνει ο Joshard Daus) και η Χορωδία του Φεστιβάλ Αθηνών (διευθύνει ο Αντώνης Κοντογεωργίου). Θα συμμετάσχουν οι λυρικοί καλλιτέχνες Inger Dam - Jensen (σοπράνο), Birgit Remmert (μέτζο), Kim Begley (τενόρος) και ο διεθνούς φήμης Ελληνας μπάσος Δημήτρης Καβράκος.

Το πρόγραμμα της 27/8 περιλαμβάνει την Εισαγωγή από το δημοφιλές «Ονειρο Καλοκαιρινής Νύχτας» του Φ.Μέντελσον, το έργο «Kindertotenlieder» (Τραγούδια για τα νεκρά παιδιά) με σολίστ τη μεσόφωνο Birgit Remmert και τη Συμφωνία αρ.1 σε ρε μείζονα του Γκούσταβ Μάλερ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ