Κυριακή 25 Αυγούστου 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
Τροχοί
Διπλός θρίαμβος για τη «Φεράρι»

Με νίκη Μπαριτσέλο στην Ουγγαρία

Ο Ρούμπενς Μπαριτσέλο ήταν ο θριαμβευτής στην Ουγγαρία

Sportidea

Ο Ρούμπενς Μπαριτσέλο ήταν ο θριαμβευτής στην Ουγγαρία
O «δεύτερος» οδηγός της Φεράρι, Ρούμπενς Μπαριτσέλο, τερμάτισε πρώτος στο Γκραν Πρι της Ουγγαρίας, και σε συνδυασμό με τη δεύτερη θέση του παγκόσμιου πρωταθλητή Μίχαελ Σουμάχερ, χάρισε στην ομάδα και τον τίτλο των κατασκευαστών.

Ο 13ος γύρος του παγκοσμίου πρωταθλήματος Φόρμουλα 1 πραγματοποιήθηκε στην πίστα Hungaroring της Ουγγαρίας, και αποδείχτηκε τυχερός για την κόκκινη ομάδα που κατέκτησε τον τέταρτο συνεχόμενο τίτλο της, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ της Μακλάρεν και φθάνοντας στους συνολικά δώδεκα τίτλους.

Η ανωτερότητα της Φεράρι ήταν αδιαμφισβήτητη και στη Βουδαπέστη. Ο Ρούμπενς Μπαριτσέλο κατ' επιλογή της ομάδας πήρε τη δεύτερη νίκη του για τη φετινή σεζόν, αφού η επιθυμία της Σκουντερία είναι να κατακτήσει τη δεύτερη θέση, στην κατάταξη των οδηγών, ανταμείβοντας έτσι τον Βραζιλιάνο τόσο για την υπακοή του όσο και για την προσφορά του. Ο Μίχαελ Σουμάχερ ακολούθησε, έχοντας πίσω του τον αδερφό του, τον Ραλφ, που δήλωσε πως βαριότανε αφού στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα γύριζε μόνος του.

Πάντως καλύτερα βαρετά για την Ουίλιαμς παρά να βλέπει τον Μοντόγια να τερματίζει ενδέκατος, ένα γύρο πίσω από τους πρώτους. Στην προσπάθειά του να υπερασπίσει κάποια στιγμή τη θέση του απέναντι στον πολύ επιθετικό K. Ραϊκόνεν, ο Κολομβιανός βγήκε από την πίστα χάνοντας τμήματα της Ουίλιαμς, αλλά και πολύτιμο χρόνο στα πιτς. Η τρίτη θέση πάντως του Ραλφ προσέθεσε στη συνολική συγκομιδή των βαθμών της ομάδας, που έφθασε τους ογδόντα και βλέπει με αισιοδοξία την κατάκτηση της δεύτερης θέσης στο πρωτάθλημα κατασκευαστών. Στην Ουγγαρία ανακοινώθηκε, πως το 2003 ο Ραλφ Σουμάχερ θα χρησιμοποιεί ένα νέο χάι-τεκ κράνος στο οποίο οι πληροφορίες για τη λειτουργία του μονοθεσίου και οι οδηγίες της ομάδας του θα απεικονίζονται σε πραγματικό χρόνο, σε συγκεκριμένο σημείο του οπτικού του πεδίου.

Το δυναμικό της Φεράρι πανηγυρίζει τον τίτλο

Sportidea

Το δυναμικό της Φεράρι πανηγυρίζει τον τίτλο
Η Μακλάρεν κατέκτησε τις δύο επόμενες θέσεις - τέταρτη και πέμπτη - με τους Ραϊκόνεν και Κούλθαρντ, αν και οι προσδοκίες ήταν για μια νίκη όπως στο Μονακό που μοιάζει τεχνικά με την πίστα της Βουδαπέστης, ενώ την εξάδα συμπλήρωσε ο Φιζικέλα με την Τζόρνταν.

Από τους κερδισμένους της Ουγγαρίας ο Αντονι Ντάβινσον που στην πρώτη του συμμετοχή σε γκραν πρι με τη Μινάρντι στη θέση του Γιονγ, κατάφερε να συμπληρώσει 58 γύρους και αν είχε τερματίσει, σίγουρα όλοι θα μιλούσαν για επιτυχία. Από την πλευρά των χαμένων η Αροους, της οποίας η απουσία από το ουγγρικό Γκραν Πρι πρόσθεσε στα οικονομικά προβλήματα της βρετανικής ομάδας και το βαρύ πρόστιμο των 800.000 ευρώ. Το πρόστιμο επιβάλλεται από την FIA στις ομάδες για κάθε τους απουσία από Γκραν Πρι.

Στην Τζόρνταν η ικανοποίηση για την έκτη θέση του Γκ. Φιζικέλα, συνδυάστηκε με τη χαρά για τη συμφωνία συνεργασίας που υπογράφτηκε με την Φορντ για την προμήθεια κινητήρων της Cosworth από το 2003 και για τα επόμενα τρία χρόνια. Το διαζύγιο πάντως με τη Χόντα δε στεναχώρησε ούτε τους Ιάπωνες που θα ασχοληθούν με την BAR. Απογοητευτική η Τζάγκουαρ που για μια ακόμη φορά είχε τον Πέντρο Ντε Λαρόσα στην 14η θέση και τον Ιρβάιν εκτός αγώνα.

Στη Ζάουμπερ και οι Φ. Mάσα και N. Χάιντφελντ τερμάτισαν στην έβδομη και ένατη θέση αντίστοιχα και οι προσπάθειες όλων επικεντρώνονται πλέον στην κατάκτηση της τέταρτης θέσης του πρωταθλήματος κατασκευαστών. Ο επόμενος αγώνας, ο 14ος από τους συνολικά 17 του θεσμού, θα πραγματοποιηθεί στο Βέλγιο την 1η Σεπτέμβρη.

Ο Τζιανκάρλο Φιζικέλα ήταν η ευχάριστη έκπληξη στη Βουδαπέστη

Sportidea

Ο Τζιανκάρλο Φιζικέλα ήταν η ευχάριστη έκπληξη στη Βουδαπέστη
Τελικά αποτελέσματα 1. Μπαριτσέλο Φεράρι 1:41:49.001 2. Μ. Σουμάχερ Φεράρι +0.4'' 3. Ρ. Σουμάχερ Ουίλιαμς +13.3'' 4. Ραϊκόνεν Μακλάρεν +29.4'' 5. Κούλθαρντ Μακλάρεν +37.8'' 6. Φιζικέλα Τζόρνταν +68.8'' 7. Μάσα Ζάουμπερ +73.6'' 8. Τρούλι Ρενό +1 γύρο 9. Χάιντφελντ Ζάουμπερ +1 γύρο 10. Σάτο Τζόρνταν +1 γύρο 11. Μοντόγια Ουίλιαμς +1 γύρο 12. Πανίς BAR +1 γύρο 13. Σάλο Τογιότα +2 γύρους 14. Ντελα Ρόσα Τζάγκουαρ +2 γύρους 15. Μακνίς Τογιότα +2 γύρους 16. Βέμπερ Μινάρντι +2 γύρους

Βαθμολογία Κατασκευαστών 1. Φεράρι 157 2. Ουίλιαμς 80 3. Μακλάρεν 54 4. Ρενό 15 5. Ζάουμπερ 11 6. Τζόρνταν 7 7. BAR 5 8. Τζάγκουαρ 3 9. Τογιότα 2 10. Αροους 2 11. Μινάρντι 2 Βαθμολογία Οδηγών 1. Μ. Σουμάχερ 112 2. Μπαριτσέλο 45 3. Ρ. Σουμάχερ 40 4. Μοντόγια 40 5. Κούλθαρντ 34 6. Ραϊκόνεν 20 7. Μπάτον 11 8. Χάιντφελντ 7 9. Φιζικέλα 7 10. Μάσα 4 11. Τρούλι 4 12. Βιλνέβ 3 13. Ιρβάιν 3 14. Πανίς 2 15. Βέμπερ 2 16. Φρέντζεν 2 17. Σάλο 2.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ