Τετάρτη 21 Αυγούστου 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Με πανσέληνο στο Λυκαβηττό

Ο πιανίστας Βασίλης Τσαμπρόπουλος
Ο πιανίστας Βασίλης Τσαμπρόπουλος
Η πανσέληνος του Αυγούστου, το ομορφότερο φεγγάρι της χρονιάς, θα δεσπόζει στη μουσική βραδιά, που θα φιλοξενηθεί στο Θέατρο Λυκαβηττού, στις 23 Αυγούστου. Θα συνοδεύσει τις νότες της περίφημης Ορχήστρας Δωματίου της Βουδαπέστης, η οποία θα παρουσιάσει ένα πρόγραμμα επιλεγμένο ειδικά για την πανσέληνο. «Μουσικές με το φεγγάρι του Αυγούστου» είναι ο τίτλος της βραδιάς, που διοργανώνει το Ελληνικό Φεστιβάλ, προτείνοντας τη δική του βόλτα στο φεγγάρι το φετινό καλοκαίρι. Τη διεθνούς φήμης ουγγαρέζικη ορχήστρα θα διευθύνει ο Μάρτζιο Κόντι, ενώ σολίστ θα είναι ο γνωστός Ελληνας πιανίστας Βασίλης Τσαμπρόπουλος.

Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει με ένα έργο «Σπονδή στη νύχτα», το «Κοντσερτίνο για τη νύχτα του Σαν Τζιοβάνι» του σύγχρονου Ούγγρου συνθέτη Σέρτζιο Ρεντίν. Στη συνέχεια, το κοινό θα έχει την ευκαιρία ν' απολαύσει ένα από τα κορυφαία έργα του Μπετόβεν, το απαιτητικό «Κοντσέρτο για πιάνο και ορχήστρα αρ. 4», με σολίστ τον Βασίλη Τσαμπρόπουλο. Το δεύτερο μέρος του προγράμματος εστιάζεται στην κεντροευρωπαϊκή μουσική παράδοση, καθώς η ορχήστρα θα παίξει χαρακτηριστικά δείγματα της ουγγρικής δημιουργίας, όπως το «Ντιβερτιμέντο αρ. 1» του Λέος Βάινερ και τους «Ουγγρικούς χορούς αρ. 1, 3, 6, 7, 10» του Γιόχαν Μπραμς.

Η συναυλία θα αρχίσει στις 9.30μμ. Για πληροφορίες και εισιτήρια οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα κεντρικά ταμεία του Ελληνικού Φεστιβάλ (Πανεπιστημίου 39, τηλ. 010.3221.459). Η τιμή των εισιτηρίων είναι 10 ευρώ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ