Πέμπτη 22 Αυγούστου 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
ΡΩΣΙΑ
Πολύνεκρη έκρηξη σε γειτονιά της Μόσχας...

ΜΟΣΧΑ.-

Διαρροή υγραερίου ή βομβιστική ενέργεια; Οι ρωσικές αρχές θεωρούν πιθανότερο το πρώτο ενδεχόμενο, μολονότι κανείς δεν μπορεί, επί του παρόντος, να απαντήσει κατηγορηματικά ποια απ' τις δύο αιτίες προκάλεσε αργά προχτές το βράδυ την έκρηξη σε πολυώροφη πολυκατοικία της Μόσχας με αποτέλεσμα το θάνατο οκτώ ενοίκων (μεταξύ αυτών δύο παιδιά) και τον τραυματισμό άλλων οκτώ.

Ο Αλεξάντερ Τσεκαλίν, υφυπουργός Εσωτερικών, εξέφρασε την πεποίθηση πως η πιθανότερη αιτία της έκρηξης, που προκάλεσε επιπλέον καταστροφές σε 11 διαμερίσματα της πολυκατοικίας, είναι αυτή της διαρροής υγραερίου. Την ίδια εκτίμηση φάνηκε να υιοθετεί και η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας (FSB) που ανακοίνωσε ότι η έκρηξη «οφείλεται σε διαρροή αερίου και όχι σε επίθεση».

Ωστόσο, αυτόπτες μάρτυρες είχαν αναφέρει νωρίτερα ότι μια οσμή πυρίτιδας και όχι αερίου κάλυπτε την περιοχή, γεγονός που πυροδότησε τις φήμες για τρομοκρατική επίθεση και επανέφερε σε πολλούς τις εφιαλτικές μνήμες απ' το μπαράζ των πολύνεκρων βομβιστικών εκρήξεων του 1999 σε πυκνοκατοικημένες γειτονιές της Μόσχας και της νότιας Ρωσίας...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ