Σάββατο 24 Αυγούστου 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ 3 ΤΟΥ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ
Με την προκήρυξη των σωματείων παντού

Με καθημερινές εξορμήσεις στους χώρους δουλιάς τις γειτονιές και την αγορά, προετοιμάζουν τα ταξικά σωματεία της Αθήνας τη διαδήλωση που οργανώνει το Συντονιστικό Σωματείων Αθήνας για την Τρίτη 3 του Σεπτέμβρη. Με τη σχετική προκήρυξη καλούνται οι εργαζόμενοι, η νεολαία, τα λαϊκά στρώματα να συμμετάσχουν μαζικά και να δώσουν αγωνιστική απάντηση στην κυβερνητική πολιτική που πυροδοτεί την ασυδοσία της αγοράς, την ακρίβεια και την αισχροκέρδεια.

Η συγκέντρωση θα γίνει στις 7 μ.μ. στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρώην Κοτζιά) στην Αθήνα και αποτελεί ταυτόχρονα απάντηση στην προσπάθεια της κυβέρνησης να αποπροσανατολίσει τους εργαζόμενους, να πνίξει την αγανάκτησή τους με φιέστες, να κάνει τους καταναλωτές συνυπεύθυνους σ' αυτή την απαράδεκτη κατάσταση.

«Μπροστά στις συνεχείς ανατιμήσεις, που έχουν πάρει μορφή χιονοστιβάδας, επισημαίνει το Συντονιστικό Σωματείων Αθήνας, η κυβέρνηση προσπαθεί υποκριτικά να κοροϊδέψει τους εργαζόμενους ότι δήθεν παίρνει μέτρα αντιμετώπισης της ακρίβειας. Η αλήθεια είναι ότι η οικονομία της αγοράς και ο δήθεν "υγιής συναγωνισμός" λειτουργούν υπέρ της κερδοσκοπίας του μεγάλου κεφαλαίου και σε βάρος των εργαζομένων».

«Οι εργαζόμενοι έχουν συμφέρον να καταδικάσουν αυτή την αντιλαϊκή πολιτική, πολιτική της ακρίβειας, της ανεργίας, και να βγάλουν τα απαραίτητα συμπεράσματα. Οτι η διέξοδος απ' αυτή την πολιτική είναι η συσπείρωση και η ενίσχυση του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος, του μόνου πόλου που μπορεί να αντισταθεί και να ανατρέψει αυτή την πολιτική», επισημαίνει το Συντονιστικό Σωματείων στο κάλεσμά του για τη συγκέντρωση.

Τέλος, καλεί τους εργαζόμενους της Αθήνας να δηλώσουν συμμετοχή στα σωματεία τους και για το μεγάλο παλλαϊκό συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης στις 7 του Σεπτέμβρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ