Σάββατο 24 Αυγούστου 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Χαράζουμε τη δική μας ασυμβίβαστη αγωνιστική διαδρομή

Προκήρυξη - κάλεσμα για τη Γενική Συνέλευση στις 8 Σεπτέμβρη

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής όλων των οικοδόμων στην Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση, που θα γίνει την Κυριακή 8 Σεπτέμβρη στις 8.30 το πρωί στο θέατρο ΠΕΡΟΚΕ, απευθύνει η διοίκηση του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας.

Οι συνδικαλιστές του Συνδικάτου έχουν ήδη ξεκινήσει περιοδείες στα γιαπιά, μοιράζοντας παντού την προκήρυξη της συνέλευσης, καλώντας τους οικοδόμους, μπροστά στις εκλογές, να δυναμώσουν ακόμα περισσότερο το Συνδικάτο και να ενισχύσουν τη δύναμη της ενότητας και της πάλης. Τους καλούν να συμμετάσχουν μαζικά στη Συνέλευση, για να συζητήσουν την προοπτική που πρέπει να έχει το Συνδικάτο σαν βάση, για να χαράξουν την πορεία τους το επόμενο διάστημα. Μια προοπτική που, όπως τονίζουν, για την εργατική τάξη και τον ελληνικό λαό δεν μπορεί να υπάρξει έξω από την πάλη για την αλλαγή του πολιτικού συσχετισμού, έξω από την προοπτική να διαφεντεύει ο ίδιος τις τύχες του.

Αναλύοντας η προκήρυξη ακόμα περισσότερο αυτή την προοπτική, σημειώνει, ότι πρέπει να είναι δεμένη με το νήμα των μικρών και μεγάλων αγώνων: Για την υπεράσπιση κατακτήσεων δημοκρατικών, συνδικαλιστικών, κοινωνικών δικαιωμάτων, για ανθρώπινες συνθήκες δουλιάς και την προστασία της ζωής στους χώρους δουλιάς, για την Ασφάλιση, για καλύτερα μεροκάματα, για συντάξεις που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες της εργατικής οικογένειας, για την Υγεία, την περίθαλψη, τη μόρφωση των παιδιών, την προστασία του βιοτικού επιπέδου, για κατάργηση της ανισότητας σε βάρος των οικονομικών μεταναστών.

Αναφερόμενη στη δράση τα τρία προηγούμενα χρόνια σημειώνει, ότι στο διάστημα αυτό το Συνδικάτο βρέθηκε στην πρωτοπορία του εργατικού κινήματος κόντρα στην πιο σφοδρή αντεργατική, αντιλαϊκή επίθεση τα τελευταία 20 χρόνια. Αντιστάθηκε στην αρπαγή κατακτήσεων που συνδέονται με το 8ωρο και 7ωρο, το κοινωνικό σύστημα Ασφάλισης, στην πιο μαύρη λιτότητα σε μισθούς, μεροκάματα, συντάξεις, επιδόματα, στην εμπορευματοποίηση Παιδείας, Υγείας, περίθαλψης.

Οπως επισημαίνει στη συνέχεια, στη Συνέλευση πρέπει να ανταλλάξουν την πείρα που αντλήθηκε από τους μεγάλους ταξικούς αγώνες και τις σκληρές επιτυχημένες μάχες στα μεγάλα τεχνικά έργα ενάντια στα ενιαία συμφέροντα κράτους - εργοδοσίας. Αυτή η πείρα μαζί με αυτή που θα γεννηθεί, τονίζει, πρέπει να είναι ο οδηγητής των αυριανών σκληρών αγώνων που θα δοθούν, όχι μόνο ενάντια στις αντιλαϊκές επιχειρήσεις στα εργατικά δικαιώματα, αλλά και για να αντεπιτεθούν για νέα δικαιώματα που απαιτούν οι σύγχρονες ανάγκες.

«Είμαστε βέβαιοι, τονίζει, ότι η κυβέρνηση δεν είναι διατεθειμένη να ακούσει ανάλογα και με τέτοιο στόχο τα αιτήματά μας. Ακόμη και το αίτημά μας για προστασία της ζωής μας στους χώρους δουλιάς που καθημερινά μάς παραμονεύει ο θάνατος. Δε θέλει να ακούσει, γιατί δε θέλει να θιγεί τρίχα από τα προκλητικά προνόμια που έχουν παραχωρηθεί στην πλουτοκρατία με νόμους των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Η κυβέρνηση έχει δρομολογήσει τη δική της αντεργατική πορεία, εμείς χαράζουμε τη δική μας ασυμβίβαστη αγωνιστική διαδρομή».

Καταλήγοντας επισημαίνει: Τα αιτήματά μας, τα γενικότερα αιτήματα της εργατικής τάξης δεν τα εγκαταλείπουμε, η τύχη τους εξαρτάται από την εργατική τάξη, από όλους μας. Και συμπληρώνει: Εξαρτώνται από το εάν κάτω από τη σημαία του ΠΑΜΕ συσπειρώνονται καθημερινά νέες δυνάμεις, αν μέσα στην όξυνση της ταξικής πάλης κτίσουμε ένα πανελλαδικό μπλόκο ενάντια στην πολιτική που τρέφει τα κέρδη για την πλουτοκρατία και τις ζημιές για τους εργαζόμενους και το λαό.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Διαρκής δράση για δεδουλευμένα, μέτρα προστασίας και αυξήσεις (2022-07-12 00:00:00.0)
Εδώ και τώρα Συλλογική Σύμβαση με αυξήσεις απαιτούν οι οικοδόμοι (2021-11-05 00:00:00.0)
Βήμα ταξικής αντεπίθεσης (2004-11-09 00:00:00.0)
Δυναμώνουμε την πάλη μας, συντονίζουμε τις δυνάμεις μας (2001-10-23 00:00:00.0)
Δε σκύβουν το κεφάλι! (1999-12-04 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ