Σάββατο 4 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΙΚΟΔΟΜΟΙ
Δε σκύβουν το κεφάλι!

Σε 24ωρη  πανελλαδική απεργία προχωρούν οι οικοδόμοι την Πέμπτη

Απεργούν πανελλαδικά οι οικοδόμοι την Πέμπτη 9 Δεκέμβρη, απαιτώντας τη λύση των προβλημάτων τους και παλεύοντας για την προστασία των ασφαλιστικών και εργασιακών τους δικαιωμάτων. Η Ομοσπονδία Οικοδόμων, με ανακοίνωσή της καλεί όλους τους οικοδόμους «Να δώσουν μαχητικά και αποφασιστικά το "παρόν"», στις συγκεντρώσεις της Πέμπτης, που θα γίνουν σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας.

Συγκεκριμένα, στην πλατεία Κάνιγγος, στις 9.30 το πρωί θα συγκεντρωθούν οι οικοδόμοι της Αθήνας και του Πειραιά, ενώ στη Θεσσαλονίκη, η συγκέντρωση θα γίνει στις 11 το πρωί, στο Εργατικό Κέντρο της πόλης.

Η κινητοποίηση αυτή είναι η τρίτη μέσα σε δυο μήνες. Βασικά αιτήματα των οικοδόμων είναι η αναγνώριση και διανομή των «υπέρ αγνώστων» ενσήμων, η επαναφορά των συντελεστών 1-1,50 στις οικοδομικές εργασίες, καθώς και η λήψη άμεσων μέτρων προστασίας στους χώρους δουλιάς. Επίσης ζητούν να παρθούν μέτρα για την επιβίωση των ανέργων, να κατοχυρωθεί νομοθετικά 7ωρο - 5ήμερο - 35ωρο, να γίνουν ουσιαστικές αυξήσεις στα μεροκάματα. Παράλληλα ζητούν την κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων, να συνταξιοδοτούνται οι οικοδόμοι στα 55 και να επανέλθει ο Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας στον πραγματικό του ρόλο, που είναι η στέγαση των άστεγων εργαζομένων, με ποιοτική και ασφαλή κατοικία.

«Αρνούμαστε να σκύψουμε το κεφάλι. Αρνούμαστε να υποταχθούμε. Η λύση είναι στα χέρια μας», επισημαίνεται στην ανακοίνωση της Ομοσπονδίας, που καλεί τον κλάδο να αντισταθεί στην τρομοκρατία και στην επιδρομή κυβέρνησης και κεφαλαίου ενάντια στις κατακτήσεις και στα δικαιώματά του, να μην κάνει βήμα πίσω από τις διεκδικήσεις του. «Δε θα τους αφήσουμε να μετατρέψουν σε λείψανα την κοινωνική ασφάλιση. Δε θα τους αφήσουμε να μετατρέψουν σε μεσαιωνικό γκέτο τους χώρους δουλιάς», υπογραμμίζει η Ομοσπονδία.

«Η αδιαλλαξία που επιδεικνύει η κυβέρνηση σε ό,τι αφορά την προώθηση και επίλυση αιτημάτων μας εντάσσεται στο γενικότερο σχέδιό της για σπάσιμο των αγωνιστικών μας διαθέσεων, για το πέρασμα της ηττοπάθειας στις γραμμές μας», καταγγέλλει η Ομοσπονδία στην ανακοίνωσή της και συνεχίζει: «Πρέπει να στραπατσάρουμε στην πράξη τα βρώμικα σχέδιά τους. Για να αντιμετωπίσουμε τις ώρες που ζούμε και τις δύσκολες μέρες που έρχονται. Ενας δρόμος υπάρχει, της συστράτευσης, του αγώνα, της αντίστασης και της διεκδίκησης».

Καταλήγοντας η Ομοσπονδία καλεί όλους τους οικοδόμους να συντονίσουν τις προσπάθειές τους με όλους τους εργαζόμενους για αγώνα καθολικό, πανεργατικό, ενάντια σε όλο το φάσμα των εργασιακών κατακτήσεων και δικαιωμάτων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ