Σάββατο 4 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
«Εκ προμελέτης έγκλημα»

Καταγγελία για το  δυστύχημα στη Δάφνη 

Εκ προμελέτης δολοφονία χαρακτηρίζει, σε ανακοίνωσή του, το Συνδικάτο Οικοδόμων Θεσσαλονίκης το τραγικό δυστύχημα με την κατάρρευση τοίχου σε ετοιμόρροπη πολυκατοικία στη Δάφνη, που στοίχισε τη ζωή στον οικοδόμο Γ. Καλοκαιρινό.

Ακόμη δεν έχει σβήσει - τονίζει - ο απόηχος από την τελευταία δολοφονία των δυο οικοδόμων από το αιματοβαμμένο χέρι κυβέρνησης και εργοδοσίας, όταν κατέρρευσε η υψηλών και ευρωπαϊκών προδιαγραφών γέφυρα στο Μαρκόπουλο και είχαμε και νέα δολοφονία. Οπως υπογραμμίζει, τεράστιες ευθύνες φέρει η κυβέρνηση, αφού η συγκεκριμένη οικοδομή είχε χτυπηθεί δυο φορές από τον «μετροπόντικα» κατά τη διάνοιξη της σήραγγας του μετρό και στη συνέχεια από τον καταστροφικό σεισμό της 7ης Σεπτέμβρη και όμως η αρμόδια επιτροπή την είχε χαρακτηρίσει κίτρινη αντί κατεδαφιστέα. «Η πολυκατοικία - επισημαίνει - ήταν σίγουρη παγίδα θανάτου για όποιον πήγαινε να την ανακατασκευάσει».

Οπως σημειώνει, οι εργοδότες, με την ενθάρρυνση της κυβέρνησης, δεν εφαρμόζουν καν τα θεσμοθετημένα μέτρα προστασίας, εκβιάζουν εργαζόμενους να δουλεύουν σε επικίνδυνες συνθήκες εργασίας και όλα αυτά στο όνομα του κέρδους. Καταλήγοντας, τονίζει πως πρέπει άμεσα να παρθούν μέτρα υγιεινής και ασφάλειας και να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ