Σάββατο 4 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΑΣ - ΟΕΚΙΔΕ
Δέσμευση για αγωνιστική πορεία

Δέσμευση για μια ταξική πορεία της Ομοσπονδίας Εργαζομένων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος Ελλάδας αναλαμβάνει η «Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία» (ΕΣΑΚ) με ανακοίνωσή της, που αναφέρεται στα αποτελέσματα των αρχαιρεσιών στα πλαίσια του 3ου Συνεδρίου της οργάνωσης, όπου αναδείχτηκε σε πρώτη δύναμη και με απόλυτη πλειοψηφία στη νέα διοίκηση.

Συγκεκριμένα η ΔΑΣ έλαβε 84 ψήφους και 18 έδρες στο νέο ΔΣ, η ΠΑΣΚΕ 33 ψήφους και 7 έδρες, η ΔΑΚΕ 25 ψήφους και 5 έδρες και η «Αυτόνομη Παρέμβαση» 22 ψήφους και 5 έδρες.

Οπως τονίζει η ΔΑΣ, οι εργαζόμενοι στους κλάδους, εκτιμώντας τη δράση των δυνάμεων της παράταξης, τη συνεχή παρουσία στους χώρους δουλιάς, τη συνεπή ταξική στάση απέναντι στη μεγάλη επίθεση που γίνεται στα δικαιώματα και τις κατακτήσεις από εργοδότες και κυβέρνηση, ανέδειξε τη ΔΑΣ σε πρώτη δύναμη και με απόλυτη πλειοψηφία και παρά τα εμπόδια που έβαλαν οι παρατάξεις ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - «Αυτόνομη Παρέμβαση», πριν και κατά τη διάρκεια του συνεδρίου. «Δίνουμε την υπόσχεση - υπογραμμίζει - στις εργάτριες και εργάτες των κλάδων μας ότι η ΟΕΚΙΔΕ θα τραβήξει μπροστά στο δρόμο της υπεράσπισης των ταξικών συμφερόντων τους». Καταλήγοντας, σημειώνει πως η Ομοσπονδία θα πρωτοστατήσει για τη συσπείρωση των εργαζομένων του κλάδου, αλλά και γενικότερα με στόχο την ανασυγκρότηση σε ταξική κατεύθυνση του συνδικαλιστικού κινήματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ