Πέμπτη 29 Αυγούστου 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ 3ης ΤΟΥ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ
Για αυξήσεις στα μεροκάματα και «πάγωμα» τιμών

Πληθαίνουν οι διαμαρτυρίες των συνδικάτων για την ακρίβεια και την αισχροκέρδεια σε βάρος των εργατικών εισοδημάτων που έχουν εξαπολύσει κυβέρνηση, μεγαλέμποροι και βιομήχανοι, καθώς και οι αποφάσεις για συμμετοχή στο συλλαλητήριο που διοργανώνει το Συντονιστικό Σωματείων Αθήνας στις 3 του Σεπτέμβρη στις 7 μ.μ. στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρώην Κοτζιά). Και ενώ τα στελέχη του ΠΑΜΕ έχουν ξεκινήσει καμπάνια ενημέρωσης στους χώρους δουλιάς και στα εργοστάσια, καθημερινά και άλλοι μαζικοί φορείς καλούν τους εργαζόμενους της Αθήνας και τα λαϊκά στρώματα, που πλήττονται από την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, να δώσουν μαχητικό «παρών» στο συλλαλητήριο, να καταδικάσουν μαζικά τους πρωτεργάτες αυτής της επίθεσης.

Στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας καλεί τους εργαζόμενους του κλάδου το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας-Ιματισμού-Δέρματος Ν. Αττικής-Πειραιά και Νησιών, καταγγέλλοντας «το καθημερινό κύμα ανατιμήσεων και υπερτιμολογήσεων, που, σε συνδυασμό με την επιβολή μιας αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής, υποβαθμίζει ακόμα περισσότερο το βιοτικό επίπεδο της εργατικής οικογένειας. Ολα αυτά - σημειώνει το Συνδικάτο - είναι αποτέλεσμα της εφαρμοζόμενης πολιτικής του "ανταγωνισμού" των πολυεθνικών και της κερδοσκοπίας των μεγαλεμπόρων».

Κάλεσμα προς όλα τα μέλη του απευθύνει και το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας να συμμετάσχουν στις αγωνιστικές συγκεντρώσεις στις 3 του Σεπτέμβρη στην Αθήνα και στις 7 του ίδιου μήνα στη Θεσσαλονίκη, για να παλέψουν για πραγματικές αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, για «πάγωμα» τιμών στα είδη λαϊκής κατανάλωσης, για 7ωρο-5ήμερο με πλήρη δικαιώματα, για δημόσια Υγεία-Παιδεία- Κοινωνική Ασφάλιση.

Και το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Αθήνας, όπως πάντα στην πρώτη γραμμή, καλεί τα μέλη του και όλους τους συνταξιούχους της Αθήνας να σταματήσουν τον κατήφορο κυβέρνησης και μεγαλοεπιχειρηματιών σε βάρος του εισοδήματος εργαζομένων και συνταξιούχων.

Στο μεταξύ, κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στα συλλαλητήρια που διοργανώνονται στις 3 του Σεπτέμβρη στην Αθήνα και στις 7 του ίδιου μήνα στα εγκαίνια της ΔΕΘ απευθύνει προς όλους τους δημόσιους υπαλλήλους το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ μετά από ομόφωνη απόφαση που έλαβε στη χτεσινή της συνεδρίαση, ύστερα από πρόταση της «Ταξικής Δημοσιοϋπαλληλικής Συσπείρωσης».

Η ΟΓΕ

Η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) καλεί τους συλλόγους-μέλη της και όλες τις γυναίκες να συμμετάσχουν μαζικά στα συλλαλητήρια που διοργανώνονται από τους εργαζόμενους στις 3 του Σεπτέμβρη στην Αθήνα, στην Πλατεία Εθνικής Αντίστασης, και στις 7 του Σεπτέμβρη στη Θεσσαλονίκη και σε όποια μεγάλη πόλη διοργανωθεί.

Οπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, «η ανεργία, η υποαπασχόληση, η καθήλωση των μισθών και των συντάξεων είναι αναμφισβήτητο ότι πλήττουν κύρια τις γυναίκες. Ερχεται και η ακρίβεια να επιδεινώσει ακόμη περισσότερο τη θέση τους, αφού είναι στην ευθύνη τους οι καθημερινές ανάγκες της οικογένειας». Η ΟΓΕ στιγματίζει την κυβέρνηση γιατί «προκαλεί όταν επιχειρεί να μεταφέρει την ευθύνη των ανατιμήσεων και του πληθωρισμού στους πολίτες, καλώντας τους ν' αλλάξουν καταναλωτική συμπεριφορά, κάνοντας έρευνα αγοράς για φθηνά προϊόντα και μποϊκοτάζ στ' ακριβά είδη». Τέλος, υπογραμμίζεται πως «την ευθύνη για τις τιμές των προϊόντων, τη συρρίκνωση των δημόσιων και δωρεάν παροχών στην Υγεία, στην Πρόνοια, στην Παιδεία δεν την έχουν οι εργαζόμενοι και ο λαός, αλλά η κυβέρνηση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ