Παρασκευή 30 Αυγούστου 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Δημοσιεύματα του Τύπου

To «Βήμα» γράφει ότι στην τηλεφωνική ατζέντα του Αλ. Γιωτόπουλου αναφέρονται 250 ονόματα. Σύμφωνα με την ανάλυσή της από αξιωματικούς της αντιτρομοκρατικής, ένα μεγάλο μέρος τους αφορά Ελληνες και Γάλλους γνωστούς της συμβίας του, Μαρί Λουίζ Πινό. Ειδικό ενδιαφέρον υπήρξε και για δύο ονόματα ατόμων που φέρεται να διαμένουν σε περιοχή της Καλύμνου. Εκεί διαμένει κατά καιρούς και αναπτύσσει επαγγελματική δραστηριότητα ένας 63χρονος εκ των τριών αναφερόμενων στα αρχεία της Στάζι, για τον οποίο οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. πιθανολογούν ότι είναι ιδρυτικό στέλεχος του ΕΛΑ. Το ενδιαφέρον των αξιωματικών εστιάστηκε στο τηλέφωνο δυο ατόμων από το Ισραήλ.

Αλλο ρεπορτάζ της εφημερίδας αναφέρει πως δικαιολογητικά έκδοσης δελτίων ταυτότητας του μέλους της «Αντικρατικής Πάλης», Χρ. Τσουτσουβή, χειρόγραφο κείμενο που φέρεται να μοιάζει με προκήρυξη οργάνωσης, καθώς και ταινία πολυβόλου όπλου που περιείχε 60 κάλυκες, αποτελούν ορισμένα από τα σημαντικά ευρήματα των διωκτικών αρχών στο διαμέρισμα του 49χρονου Κώστα Πανουσόπουλου, στην οδό Νοταρά 49 στα Εξάρχεια. Παράλληλα σημαντικά ευρήματα - χρονοδιακόπτες, πλακέτες - για τα οποία ερευνάται αν σχετίζονται με συνδεσμολογία εκρηκτικών μηχανισμών που έχουν χρησιμοποιήσει ο ΕΛΑ και οι «Επαναστατικοί Πυρήνες», έχουν βρεθεί και στο εργαστήρι ηλεκτρονικών του Γιώργου Πανουσόπουλου στην οδό Βεΐκου 129-131 στο Κουκάκι.

Η «Ελευθεροτυπία» γράφει ότι δυο νέα πρόσωπα που κλήθηκαν για κατάθεση στην Ασφάλεια, αναγνωρίζει ο αγιογράφος Ζ. Βελισσαρόπουλος, φίλος του Σ. Ξηρού. Πρόκειται για μια γυναίκα με το όνομα Αθηνά κι έναν άνδρα με το παρατσούκλι «Λύκος».

Το «Εθνος» αναφέρει ότι το 2001 η Αλίσια Ρομέρο Κορτέζ, είχε κληθεί στην ΕΛ.ΑΣ., όταν το τροχόσπιτό της που οδηγούσε ξάδελφός της, είχε εμπλακεί σε τροχαίο.

Τα «Νέα» υποστηρίζουν ότι από τη γραφολογική εξέταση που πραγματοποίησε η εγκληματολογική υπηρεσία, προκύπτει πως οι σημειώσεις της «17Ν» που βρέθηκαν το 1978 στην Πάρνηθα, ταιριάζουν με τις σημειώσεις που βρέθηκαν στην τσάντα του Αλ. Γιωτόπουλου, στην οδό Πάτμου 84, στα Πατήσια.

Η «Απογευματινή» γράφει ότι σε εκπομπή του τουρκικού CNN, καταβάλλεται προσπάθεια να εμφανιστεί πως η Ελλάδα «υπονομεύει» την Τουρκία με διάφορες τρομοκρατικές οργανώσεις. Στην εκπομπή αυτή εμφανίστηκε ο δημοσιογράφος Τάσος Τέλογλου, ο οποίος αφού δήλωσε ότι οι σχέσεις «17Ν» και ΡΚΚ άρχισαν από το 1990, υποστήριξε ότι ο Αλ. Γιωτόπουλος είχε άμεση σύνδεση με τους Κούρδους και την αριστερή οργάνωση DHKP-C και τους είχε προσεγγίσει με κύριο σκοπό την οργάνωση δολοφονιών Τούρκων, Ιρανών και Ιρακινών διπλωματών στην ελληνική πρωτεύουσα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ