Παρασκευή 30 Αυγούστου 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΛΙΜΟΣ
Συγκέντρωση ενάντια στην καταστροφή της παραλίας

Η κατασκευή του ανισόπεδου ημίκομβου προκαλεί οικολογική καταστροφή, χωρίς να λύνει το κυκλοφοριακό

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην καταστροφή της παραλίας Σαρωνικού που μεθοδεύει η κυβέρνηση, διοργανώνει την ερχόμενη Δευτέρα, 2 Σεπτέμβρη, στις 8 μ.μ., στον Αλιμο (απέναντι από τη λεωφόρο Καλαμακίου, μπροστά από την παιδική χαρά, δίπλα στο «Οστρια»), η Συντονιστική Επιτροπή για τη Διάσωση της Παραλίας.

Οι κάτοικοι δηλώνουν αποφασισμένοι να παλέψουν ενάντια στην παράδοση της παραλίας τους σε πανίσχυρους επιχειρηματίες, αλλά και στην υποβάθμιση του περιβάλλοντος της περιοχής που συνεπάγονται οι σχεδιασμοί κυβέρνησης και ιδιωτικού κεφαλαίου.

Συγκεκριμένα, σε σχετική ανακοίνωσή της η Συντονιστική Επιτροπή καταγγέλλει τα έργα για το τραμ και τον ημίκομβο της Λ. Αλίμου, που «έχουν μετατρέψει όλη την παραλία σε εργοτάξιο, προκαλώντας ανεπανόρθωτη οικολογική καταστροφή και αισθητική υποβάθμιση του παράκτιου χώρου». Οπως σημειώνει, για τις ανάγκες του τραμ προβλέπεται να κοπούν δέντρα και να δημιουργηθεί ένα δεύτερο τείχος προς τη θάλασσα.

Αναφορικά με την κατασκευή του ανισόπεδου ημίκομβου στη διασταύρωση της Λ. Ποσειδώνος με τη Λ. Αλίμου, η Συντονιστική Επιτροπή τονίζει ότι προκαλεί τεράστια οικολογική καταστροφή, χωρίς να λύνει το κυκλοφοριακό πρόβλημα, ενώ θυσιάζονται τέσσερα στρέμματα παραλίας.

Η Επιτροπή υπογραμμίζει την επιβεβαίωση των προηγούμενων καταγγελιών της για την ακτή ΕΟΤ Αλίμου, η οποία παραδόθηκε σε επιχειρηματίες για να γίνει αντικείμενο της πιο άγριας εμπορικής εκμετάλλευσης. «Η ακτή - τονίζεται στην ανακοίνωση - έχει γίνει απλησίαστη καθώς στοιχίζει 2.700 δραχμές (8 ευρώ) αντί για 800 δραχμές πέρυσι. Ακόμη η εταιρία κτίζει αυθαίρετο κέντρο, καθώς η σχετική σύμβαση προβλέπει τέσσερα κέντρα, δύο μπαρ πλάι στο κύμα, καταστήματα, καθημερινά πάρτι, φεστιβάλ, συναυλίες, κλπ. Σύντομα δε, παραχωρείται σε πανίσχυρους επιχειρηματίες η μαρίνα Αλίμου μαζί με όλο το χερσαίο χώρο μέχρι τη Λ. Ποσειδώνος. Ο νέος σκανδαλώδης νόμος 2971/2001 δίνει τη δυνατότητα στον ανάδοχο της μαρίνας να κτίσει ό,τι θέλει και να ασκήσει όποια επιχειρηματική δραστηριότητα επιθυμεί».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ