Κυριακή 8 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
Τροχοί
Opel Meriva
Νέο Συμπαγές πολυμορφικό

Το Meriva, ένα πενταθέσιο μονοκάμπινο όχημα, που ακολουθεί τη βασική φιλοσοφία του επιτυχημένου επταθέσιου Zafira και επαναπροσδιορίζει τα πρότυπα της πολυμορφικότητας εσωτερικού, παρουσίασε η Opel. Χάρη στη φιλοσοφία «FlexSpace» του εσωτερικού του, το πενταθέσιο Meriva μετατρέπεται - σε ελάχιστο χρόνο και χωρίς την αφαίρεση καθισμάτων - σε ένα άνετο τετραθέσιο, στο οποίο οι δύο πίσω επιβάτες απολαμβάνουν την ευρυχωρία ενός sedan μεσαίας κατηγορίας, διατηρώντας άφθονο χώρο για τις αποσκευές. Ως πενταθέσιο, το Meriva έχει χωρητικότητα περίπου 490 λίτρων για τις αποσκευές, ξεπερνώντας τις προδιαγραφές ενός τυπικού συμπαγούς αυτοκινήτου. Με λίγες απλές κινήσεις μετατρέπεται σε διθέσιο van που μπορεί να μεταφέρει φορτία μήκους σχεδόν 1,70 μέτρων, ενώ η χωρητικότητα του χώρου φόρτωσης ξεπερνά τα 1.300 λίτρα.

Παρόλο που αυτό το μονοκάμπινο όχημα έχει μήκος ακριβώς 4.042 χιλιοστών, το μεταξόνιό του είναι 2.630 mm - μόλις 64 mm μικρότερο από αυτό του Zafira. Ως προς το πλάτος (1.694 mm) και το ύψος (1.624 mm) η διαφορά με το μεγάλο αδερφό του Meriva είναι μόλις 48 ή 56 mm αντίστοιχα. Οπτικά, το Meriva εκφράζει τη σχεδιαστική γλώσσα που η Opel χρησιμοποίησε πρόσφατα στο νέο Vectra. Αντλεί την ισχύ του από ζωηρούς πετρελαιοκινητήρες και βενζινοκινητήρες, με κυβισμό από 1,6 μέχρι 1,8 λίτρα, και απόδοση ισχύος από 55 kW (75 hp) μέχρι 92 kW (125 hp).


Το νέο Opel Meriva θα παρουσιαστεί στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού στα τέλη Σεπτέμβρη και θα λανσαριστεί στην Ευρώπη την άνοιξη του 2003.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ