Σάββατο 7 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ
«Να τους κοιτάξουμε στα μάτια»

Πρεμιέρα για τους παίκτες του Ρεχάγκελ σήμερα με την πανίσχυρη Ισπανία

Αιχμή του δόρατος για την Εθνική μας ο Ντέμης Νικολαίδης

Sportidea

Αιχμή του δόρατος για την Εθνική μας ο Ντέμης Νικολαίδης
«Να τους κοιτάξουμε στα μάτια». Με τη φράση αυτή ο Ρεχάγκελ δίνει το στίγμα των προσδοκιών του από τους παίχτες που θα παραταχθούν σήμερα στη «Λεωφόρο» απέναντι στην Ισπανία (ΕΤ 1, 21.45), στην πρεμιέρα των προκριματικών του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ξεκινάει το δρόμο με όνειρα και ελπίδες, στοχεύοντας σε μια νέα σελίδα, όπου επιτέλους οι γραμμές της θα περιγράφουν επιτυχίες. Για να πάρει «σάρκα και οστά» τ' όνειρο όμως, απαιτούνται υπερβάσεις. Δηλαδή, να μπορέσει η Εθνική να σταθεί απέναντι σε ισχυρές ομάδες, παραδοσιακές δυνάμεις του αθλήματος και να τις κοντράρει στα ίσα.

Απαντες ευελπιστούν η αρχή να γίνει σήμερα, με... οδηγό τη Ρουμανία. Οπως στο τελευταίο φιλικό οι διεθνής «έσπασαν» μια δυσμενή παράδοση, το ίδιο δηλώνουν έτοιμοι να κάνουν και απόψε, κερδίζοντας για πρώτη φορά στην ιστορία τους Ιβηρες. Αν τα καταφέρουν, από το «κάθε αρχή και δύσκολη» θα περάσουν με χαρά στο «η αρχή είναι το ήμισυ του παντός] και φυσικά θ' ατενίζουν με περισσότερη αισιοδοξία το μέλλον.

Πώς όμως το ευκταίο θα γίνει γεγονός; Ο ομοσπονδιακός εκλέκτορας απαντάει: «Υπάρχει αρμονία, καλό κλίμα, το γήπεδο θα είναι κατάμεστο και περιμένω από τους ποδοσφαιριστές να μην απογοητεύσουν τους φιλάθλους. Πρέπει να ξεπεράσουν τους εαυτούς τους. Να δείξουν πάθος, μαχητικότητα και δύναμη. Δεν πρέπει να φοβηθούν. Δυο μάτια, δυο πόδια και δυο χέρια έχουν και οι Ισπανοί. Πρέπει να τους κοιτάξουμε στα μάτια και όχι να περιμένουμε το τέλος για να... ζητήσουμε αυτόγραφο. Να τα δώσουμε όλα. Δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα οι παίχτες μας, αλλά πρέπει να το αποδείξουν στο γήπεδο. Και οι φίλαθλοι να μας υποστηρίζουν ακόμα κι αν κάνουμε 4-5 λάθος πάσες».

Φυσικά ο Γερμανός αναγνωρίζει την αξία της αντιπάλου. Τη χρήζει φαβορί και επισημαίνει ότι «πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για ένα δύσκολο ματς». Ομως, «είναι μεγάλη ευκαιρία. Θέλω η Εθνική να μου δείξει ότι είναι έτοιμη να κάνει μια νέα αρχή. Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι 100% και να περάσουμε το δικό μας παιχνίδι. Να αναλάβουμε πρωτοβουλίες». Ποιο θεωρεί «σημείο κλειδί»; «Τις προσωπικές μονομαχίες. Στα κόρνερ, π.χ., και ένα δευτερόλεπτο που θα κινηθεί σωστά ένας παίκτης είναι αποφασιστικό. Εκεί μπαίνουν τα γκολ. Κάθε χαμένη μονομαχία θα είναι και μία προσωπική ήττα. Με αυτή τη φιλοσοφία να μπούμε παιχνίδι». Εν κατακλείδι ο Ρεχάγκελ περιμένει από τους διεθνείς «να διεκδικήσουμε την πρόκριση μέχρι την τελευταία αγωνιστική. Θέλω στο τελευταίο ματς εδώ με τη Βόρεια Ιρλανδία να διεκδικούμε την πρόκριση και να την πετύχουμε εκείνη τη μέρα».

Αναφορικά με την 11άδα, ως χτες τ' απόγευμα, «παίζονταν» 1 - 2 θέσεις. Ο ομοσπονδιακός εκλέκτορας υποστήριξε πως θα ολοκλήρωνε τα πλάνα του μετά τη βραδινή προπόνηση. Μάλλον όμως για το εναρκτήριο λάκτισμα θα παραταχθούν οι Νικοπολίδης, Δέλλας, Νταμπίζας, Πατσατζόγλου, Βενετίδης, Κωνσταντινίδης, Ζαγοράκης, Τσάρτας, Γιαννακόπουλος, Βρύζας, Νικολαΐδης.


Γ. ΚΑΝΤΖΙΛΙΕΡΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ