Σάββατο 7 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΙΑΤΟΥ
Διεκδικούν την ενίσχυση και αναβάθμισή του

Στη συστηματική υποβάθμιση του Κέντρου Υγείας (ΚΥ) Κιάτου, του μοναδικού ΚΥ αστικού τύπου στο Νομό Κορινθίας, οδηγεί η αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης στον τομέα της Υγείας.

Τα προβλήματα του ΚΥ έφεραν στη δημοσιότητα οι εργαζόμενοί του με αναφορά - διαμαρτυρία προς το διοικητή του ΚΥ, του Νοσοκομείου Κορίνθου, του οικείου ΠεΣΥ, το υπουργείο Υγείας και τους μαζικούς φορείς της περιοχής.

Οπως επισημαίνουν, το ΚΥ Κιάτου, παρά τη σημαντική αύξηση του αριθμού των ασθενών που προσέρχονται σε αυτό, λειτουργεί τα τελευταία χρόνια ουσιαστικά με προσωπικό ασφαλείας, ανήμπορο να εξυπηρετήσει τις μεγάλες ανάγκες και ιδιαίτερα στις εφημερίες. Σε σύνολο 16 γιατρών βασικών ειδικοτήτων που προβλέπονται από τον Οργανισμό του, υπηρετούν στο ΚΥ μόλις τέσσερις. Αντίστοιχα, ενώ προβλέπονται 60 θέσεις νοσηλευτικού και βοηθητικού προσωπικού, υπηρετούν μόλις 16.

Το μικροβιολογικό τμήμα, στο οποίο αυξήθηκαν πάνω από 130% οι εξετάσεις, λειτουργεί μόνο με μια παρασκευάστρια, η οποία καλύπτει παράλληλα και ανάγκες του ΚΥ Ξυλοκάστρου, ενώ, επιπλέον, εδώ και πέντε μήνες δε χορηγούνται από το Νοσοκομείο Κορίνθου αντιδραστήρια για τη λειτουργία του. Την ίδια στιγμή, η αναμονή των ασθενών για μικροβιολογικές εξετάσεις στο Νοσοκομείο Κορίνθου αγγίζει τον ένα με ενάμιση μήνα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την υγεία των ασθενών, αρκετοί απ' τους οποίους καταφεύγουν στον ιδιωτικό τομέα.

Σ' αυτές τις συνθήκες ήρθε να προστεθεί η απόφαση του ΔΣ του Νοσοκομείου Κορίνθου για μείωση των αγροτικών γιατρών που θα εφημερεύουν στο ΚΥ.

Η μείωση των εφημεριών αγροτικών γιατρών, η αποψίλωση του ΚΥ από το απαραίτητο προσωπικό, η αποδυνάμωσή του λόγω των περικοπών των κονδυλίων για τη δημόσια Υγεία, ενέχει σοβαρούς κινδύνους για την εύρυθμη λειτουργία του ΚΥ και κατ' επέκταση για την υγεία των πολιτών της περιοχής, τονίζουν οι εργαζόμενοι του ΚΥ και ζητούν την ενίσχυση και αναβάθμισή του.

Παρέμβαση της «Αγωνιστικής Συμπαράταξης για τη Σικυωνία»

Παρέμβαση για το θέμα αυτό έκανε η παράταξη «Αγωνιστική Συμπαράταξη για τη Σικυωνία» σε συναντήσεις που είχε με το δήμαρχο και το νομάρχη της περιοχής, αλλά και με ανακοίνωσή της προς τους πολίτες.

Η παράταξη εκφράζει τη συμπαράστασή της στα αιτήματα των εργαζομένων του ΚΥ και τονίζει ότι τα ΚΥ αστικού τύπου και υπαίθρου, πρέπει να στηριχτούν και να αναβαθμιστούν, αφού αποτελούν το βασικό πυρήνα για την άσκηση πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας.

Την κύρια ευθύνη γι' αυτή την κατάσταση, που είναι αποτέλεσμα της εμπορευματοποίησης και της καθιέρωσης ιδιωτικοοικονομικών κριτηρίων στην Υγεία, έχει η κυβέρνηση και όσοι συμφωνούν με τη νεοφιλελεύθερη πολιτική της, τονίζει η παράταξη και καλεί τους κατοίκους της περιοχής να καταδικάσουν αυτές τις δυνάμεις και με την ψήφο τους στις εκλογές του Οκτώβρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ