Κυριακή 15 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Β΄ ΕΘΝΙΚΗ
Στη Χαλκιδική τα σπουδαία

Στην Κασσάνδρα δοκιμάζεται η Καλαμάτα

Sportidea

Στην Κασσάνδρα δοκιμάζεται η Καλαμάτα
Επιστροφή στα γήπεδα για τους 16 «μονομάχους» της Β΄ Εθνικής μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος για την αναμέτρηση της Εθνικής μας ομάδας με την Ισπανία. Πέραν του χτεσινού ντέρμπι Φωστήρα-Ατρόμητου, σήμερα θα διεξαχθούν ιδιαίτερα σημαντικά παιχνίδια στα πλαίσια της 3ης αγωνιστικής.

Πιο συγκεκριμένα, επικίνδυνη είναι η έξοδος της πρωτοπόρου Καλαμάτας στη Χαλκιδική. Εκεί η «Μαύρη Θύελλα» αντιμετωπίζει τη νεοφώτιστη Κασσάνδρα, που την περασμένη αγωνιστική απέσπασε πολύτιμη ισοπαλία 2-2 από τον Φωστήρα στον Ταύρο. Τώρα, οι γηπεδούχοι θα επιδιώξουν να κάνουν κάτι καλύτερο από την ισοπαλία προκειμένου να βρεθούν ακόμα πιο ψηλά στη βαθμολογία. Από την άλλη, οι Πελοποννήσιοι έχουν ως μόνο στόχο την κατάκτηση των τριών βαθμών για να παραμείνουν στην κορυφή του πίνακα.

Μία από τα ίδια ισχύουν και για τον Πανσερραϊκό καθώς βρίσκεται στην πρώτη θέση της βαθμολογίας. Η πρωτιά είναι γλυκιά και έτσι θα προσπαθήσουν να διατηρηθούν εκεί. Στην αντίπερα όχθη, ο Απόλλωνας θέλει το τρίποντο για να αναρριχηθεί βαθμολογικά και να ανέβει και η ψυχολογία των παικτών του για τη δύσκολη συνέχεια του πρωταθλήματος.

Αντίθετα, σαφώς πιο εύκολο είναι το έργο της Κέρκυρας. Οι παίκτες από το νησί των Φαιάκων, μετά το βαθμό που... τσίμπησαν στο Βύρωνα από τον Αθηναϊκό (0-0), έχουν βάλει πλώρη για τη συνέχιση των καλών εμφανίσεων και αποτελεσμάτων. Σειρά έχει ο Παναιγιάλειος που καταλαμβάνει την τελευταία θέση στη βαθμολογία, χωρίς μάλιστα βαθμό. Οι φιλοξενούμενοι κρίνεται δύσκολο να καταφέρουν να φύγουν με ένα θετικό αποτέλεσμα από το Ιόνιο.

Στην Καβάλα, η τοπική ομάδα έχει μια δύσκολη αποστολή. Η κατάκτηση των πρώτων της τριών βαθμών ίσως να καθυστερήσει για μία ακόμα Κυριακή, καθώς ο Αθηναϊκός θέλει να κάνει τέσσερις τους βαθμούς του στον πίνακα. Η ισοπαλία με την Κέρκυρα είναι το μόνο θετικό στοιχείο στο φετινό πρωτάθλημα μέχρι στιγμής και έτσι οι «λόρδοι» διεκδικούν επί ίσοις όροις την πρώτη νίκη τους στην κούρσα που μόλις ξεκίνησε, παρόμοια με τους αντιπάλους τους.

Οι... γείτονες των «λόρδων» Καισαριανιώτες, τόσο στην κυριολεξία όσο και στη βαθμολογία, βρίσκονται ήδη στις επάλξεις για το πρώτο τρίποντο της νέας χρονιάς. Υποψήφιο θύμα είναι ο Πανηλειακός, που όμως έχει δείξει πολύ καλά σημάδια στους δύο πρώτους αγώνες. Οι Πυργιώτες προέρχονται από τη νίκη με 1-0 επί της Χαλκηδόνας, ενώ οι γηπεδούχοι γνώρισαν την ήττα στην Καλαμαριά με 1-0 από τον τοπικό Απόλλωνα.

Να διπλασιάσει τις νίκες του θέλει ο Ολυμπιακός Βόλου στο σημερινό παιχνίδι απέναντι στην Καλαμαριά. Οι «ερυθρόλευκοι», μετά την ήττα τους στις Σέρρες, θέλουν να επιστρέψουν στις επιτυχίες, κάτι δύσκολο καθώς και οι αντίπαλοί τους δεν μπορούν να θεωρηθούν αμελητέα ποσότητα.

Τέλος, η Χαλκηδόνα υποδέχεται τον Πατραϊκό. Οι παίκτες του Βουρούκου επιζητούν τη δεύτερη νίκη σε τρία παιχνίδια, ενώ από την πλευρά τους οι Πατρινοί κυνηγούν την πρώτη τους νίκη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ