Τετάρτη 11 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΙ
Σήμερα θα εκτιμήσουν την πρόταση του υπουργείου

Σήμερα συνεδριάζει η Εκτελεστική Γραμματεία της Ομοσπονδίας των πανεπιστημιακών (ΠΟΣΔΕΠ), για να εκτιμήσει την πρόταση που της έκανε το υπουργείο Παιδείας από κοινού με κάποιους πρυτάνεις, προκειμένου να «εκτονωθεί» η κρίση στα ΑΕΙ. Η συνεδρίαση θα είναι διευρυμένη με τη συμμετοχή εκπροσώπων όλων των Συλλόγων Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού των ΑΕΙ και η απόφασή της θα μεταφερθεί ως κατεύθυνση στους συλλόγους για να καθορίσουν τη στάση τους.

Πάντως μέλη της ηγεσίας της ΠΟΣΔΕΠ έσπευσαν από προχτές να χαρακτηρίσουν θετική την πρόταση της κυβέρνησης, δημιουργώντας κι ανάλογο κλίμα σε μερίδα του Τύπου, που προκαταβάλλοντας τη σημερινή απόφαση, μιλάει για άνοιγμα των σχολών. Σε κάποιες σχολές μάλιστα (οι σύλλογοι των οποίων ακολουθούν την τακτική της ηγετικής ομάδας της ΠΟΣΔΕΠ) έχουν ήδη καταρτίσει πρόγραμμα εξετάσεων για την ερχόμενη βδομάδα.

Θυμίζουμε ότι η πρόταση που έκανε το υπουργείο Παιδείας αφορά τη σύσταση μια τετραμερούς επιτροπής με τη συμμετοχή εκπροσώπων των πανεπιστημιακών, των πρυτάνεων και των υπουργείων Παιδείας και Οικονομικών, η οποία θα συζητήσει για τα οικονομικά των πανεπιστημιακών και των πανεπιστημίων (τακτικό προϋπολογισμό, δημόσιες επενδύσεις, ειδικούς λογαριασμούς έρευνας). Σχετικά με το μισθολόγιο των πανεπιστημιακών δίνεται χρονικός ορίζοντας ο Αύγουστος του 2003 για να καταλήξουν οι συζητήσεις και να θεσμοθετηθούν οι όποιες αλλαγές με ισχύ από το 2004, δηλαδή ο «ορίζοντας» που από την αρχή έδινε η κυβέρνηση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ