Τετάρτη 11 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Η πλημμύρα «χτύπησε» και Ηράκλειο

ΗΡΑΚΛΕΙΟ.--

Σοβαρά προβλήματα προκάλεσε η προχτεσινή, μιας ώρας έντονη βροχή στο νομό Ηρακλείου, αφού πλημμύρισαν δρόμοι, υπόγεια σπιτιών και επιχειρήσεων και δημιουργήθηκε πρόβλημα στην κυκλοφορία σε αρκετά σημεία του οδικού δικτύου της πόλης.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχτηκε 15 κλήσεις για άντληση νερών από πλημμυρισμένα υπόγεια σε διάφορες περιοχές του Ηρακλείου. Εκτός από σπίτια πλημμύρισαν και πολλές επιχειρήσεις, ξενοδοχεία και μικρομάγαζα. Παράλληλα, σοβαρά προβλήματα σημειώθηκαν και στο οδικό δίκτυο της πόλης. Κάποιοι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια με αποτέλεσμα να κινδυνέψουν και οδηγοί που βρίσκονταν στα αυτοκίνητά τους, ενώ σημειώθηκαν, λόγω της βροχής και δύο καραμπόλες στην Εθνική, χωρίς, ευτυχώς, θύματα και τραυματισμούς.

Η έλλειψη αντιπλημμυρικών έργων στην περιοχή, σε συνδυασμό με τα βουλωμένα φρεάτια σε άλλα σημεία της πόλης, προκάλεσαν πανικό και έφεραν μια ακόμη φορά στην επιφάνεια τις μεγάλες ευθύνες του κράτους, αλλά και των δημοτικών και των αρμόδιων αρχών για έργα που συνεχώς «καυχιένται» ότι ολοκληρώνουν και σε πολλές περιπτώσεις δεν έχουν ξεκινήσει καν!

Αναφερόμενος στο θέμα και προκειμένου να αποσείσει τις ευθύνες της Νομαρχίας, ο νομάρχης Ηρακλείου Γιάννης Γαρεφαλλάκης, με δηλώσεις του στις εφημερίδες πρόβαλε ότι... «ο εργολάβος για την αποψίλωση των ποταμών έχει εγκατασταθεί, ενώ πρόσφατα εγκρίθηκαν 15 εκατομμύρια δραχμές για το έργο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ