Τετάρτη 11 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΚΗ ΛΕΣΠΕΡΟΓΛΟΥ
Δεν τον αναγνωρίζει βασικός μάρτυρας

Νέα δεδομένα στη δίκη του Αβρ. Λεσπέρογλου δημιουργεί η κατάθεση του Θ. Κωνσταντόπουλου, πολιτικού μηχανικού, ο οποίος το βράδυ του περιστατικού είχε καλέσει την Αστυνομία. Ο Θ. Κωνσταντόπουλος κατέθεσε χτες ενώπιον του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου για την απόπειρα ανθρωποκτονίας, εναντίον του αστυφύλακα Γ. Ψαρουδάκη τον Οκτώβρη του 1982 στα Εξάρχεια, ότι δεν αναγνωρίζει στο πρόσωπο του κατηγορούμενου τον δράστη εκείνης της εγκληματικής ενέργειας.

Οταν ο πρόεδρος του δικαστηρίου ρώτησε τον μάρτυρα αν αναγνωρίζει τον κατηγορούμενο, ως το άτομο που πυροβόλησε τον αστυφύλακα, ο Θ. Κωνσταντόπουλος απάντησε: «Μάλλον όχι, αλλά δεν μπορώ να πω με βεβαιότητα. Εχουν περάσει 20 χρόνια». Επίσης, και σε άλλες ερωτήσεις ο μάρτυρας απάντησε ότι θεωρεί πως δεν είναι ο κατηγορούμενος το πρόσωπο που πυροβόλησε τον αστυφύλακα.

Στο δικαστήριο κατέθεσε, επίσης, ο αστυνομικός Χρήστος Πέτρου, οδηγός του περιπολικού που είχε μεταβεί την οδό Κωλέττη στα Εξάρχεια, όταν πυροβολήθηκε ο Γ. Ψαρουδάκης. Ο μάρτυρας υποστήριξε στο δικαστήριο ότι αναγνωρίζει μετά βεβαιότητας στο πρόσωπο του κατηγορουμένου τον άνθρωπο που είχε πυροβολήσει τον συνάδελφό του. Ωστόσο, η υπεράσπιση του Αβρ. Λεσπέρογλου επισήμανε ότι ο μάρτυρας στις προηγούμενες καταθέσεις του δεν είχε εκφράσει βεβαιότητα για τα χαρακτηριστικά του δράστη του περιστατικού και άφηνε αμφιβολίες.

Στο μεταξύ, ο Αβρ. Λεσπέρογλου και χτες δήλωσε ότι η νέα περιπέτειά του αποτελεί μεθόδευση των αρχών και των πιέσεων που ασκούν οι Αμερικάνοι για καταδίκες στο θέμα της τρομοκρατίας. Οσον αφορά στην επιμονή των Αμερικάνων στο πρόσωπό του, την απέδωσε στο γεγονός ότι θέλουν να παρουσιάσουν αποτελέσματα της τρομολαγνικής τους πολιτικής. Είπε, επίσης, ότι δεν έχει σχέση με τρομοκρατία και ότι από το 1983 ήταν φυγόδικος στο εξωτερικό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ