Πέμπτη 12 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
«Χρυσά» πανιά για την ιστιοπλοία

Στην κορυφή του κόσμου για τρίτη συνεχόμενη φορά βρέθηκαν χτες οι Σοφία Μπεκατώρου και Αιμιλία Τσουλφά. Το κορυφαίο ελληνικό «δίδυμο» της κατηγορίας «470» κατάφερε μία μέρα πριν ολοκληρωθεί η διοργάνωση στο Κάλιαρι να αγκαλιάσει την πρωτιά και χτες να την πανηγυρίσει. «Είμαστε πολύ χαρούμενες για το χρυσό μετάλλιο», δήλωσε η Σοφία Μπεκατώρου μετά την ιστορική επιτυχία της ίδιας και της συναθλήτριάς της και στη συνέχεια πρόσθεσε: «Δουλεύουμε μεθοδικά εδώ και χρόνια κι έχοντας πολύτιμη βοήθεια από τον προπονητή μας, Ηλία Μυλωνά, και τους συναθλητές μας Κοσματόπουλο και Τριγκώνη, φτάσαμε στο χρυσό μετάλλιο. Τώρα θέλουμε να συγκεντρωθούμε στο μεγάλο στόχο, που είναι ένα μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας». Σήμερα οι τρεις φορές παγκόσμιες πρωταθλήτριες και τρεις φορές πρωταθλήτριες Ευρώπης αναμένεται να επιστρέψουν στην Αθήνα στις 12.15 το μεσημέρι.

Εκτός όμως από το χρυσό που κατέκτησε το κορυφαίο ελληνικό γυναικείο «δίδυμο», η χώρα μας ίσως πανηγυρίσει ακόμα ένα μετάλλιο. Συγκεκριμένα, οι Ανδρέας Κοσματόπουλος και Κώστας Τριγκώνης μετά την ολοκλήρωση 13 ιστιοδρομιών κατείχαν τη 2η θέση με 55 βαθμούς ποινής, λίγο πιο πολλούς από τους 53 των προπορευόμενων Ισπανών Μαρτίνεθ και Καντέρο.

  • Στην 8η θέση με 28 βαθμούς ποινής μετά από τέσσερις κούρσες στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα με σκάφη Τύπου «Μιστράλ», που διεξάγεται στην Αυστρία, βρίσκεται ο Νίκος Κακλαμανάκης.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ