Παρασκευή 13 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ ΙΚΑ
Νέες απεργίες στο ίδιο αδιέξοδο

Νέες 24ωρες απεργίες των γιατρών του ΙΚΑ από τις 25 Σεπτέμβρη και μέχρι το τέλος του Οκτώβρη προκήρυξε η Ομοσπονδία των γιατρών ΙΚΑ (ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ). Τις κινητοποιήσεις αποφάσισε κατά πλειοψηφία η Ολομέλεια της ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ σε έκτακτη συνεδρίασή της προχτές. Και οι νέες κινητοποιήσεις γίνονται με το ίδιο -περιορισμένο πλέον- διεκδικητικό πλαίσιο που θέτουν τόσο η Ομοσπονδία, όσο και ο Σύλλογος Αθήνας- Πειραιά (ΣΕΥΠΙΚΑ), ενώ η τακτική της συμμετοχής στους παρελκυστικούς διαλόγους, της αναστολής και επανεξαγγελίας κινητοποιήσεων αποδυναμώνει τη διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων των γιατρών και τους απομακρύνει απ' τους φυσικούς συμμάχους τους που είναι πρωτίστως οι ασφαλισμένοι και οι συνταξιούχοι του Ιδρύματος.

Της απόφασης για νέες κινητοποιήσεις είχε προηγηθεί η προσφυγή, για πέμπτη φορά, της διοίκησης του ΙΚΑ για να κηρυχτεί η κινητοποίηση απ' τις 16-20 Σεπτέμβρη παράνομη και καταχρηστική. Η εκδίκαση της υπόθεσης, που είχε οριστεί για προχτές, δεν έγινε, αφού η ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ αποφάσισε την αναστολή των κινητοποιήσεων. Επίσης, προχτές το απόγευμα, η Ολομέλεια της ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ, συνεδρίασε για δεύτερη φορά και αποφάσισε την προκήρυξη 24ωρων απεργιών στις 25, 27, 30 Σεπτέμβρη και στις 3, 21, 25, 29, 31 Οκτώβρη.

Το αίτημα για μονιμοποίηση των 5.500 συμβασιούχων γιατρών έχει αντικατασταθεί και σε αυτή την κινητοποίηση από το νεφελώδες αίτημα για τακτοποίηση των συμβασιούχων μέσω της Κοινοτικής Οδηγίας 70/1999 που οδηγεί στην παραπέρα ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων. Διεκδικούν ακόμα την άμεση καταβολή του επιδόματος βιβλιοθήκης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ